Regionalt internkommunikationsansvarig

Regionalt internkommunikationsansvarig

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
På avdelningen Internkommunikation finns fantastiska kommunikatörer, kommunikationsansvariga och kommunikationsstrateger. Tillsammans bidrar vi till en kommunikativ organisation med stolta trafikverksambassadörer. Vi bidrar också till en tydlig styrning av verksamheten, bygger en gemensam värderingsstyrd kultur, skapar en gemensam kunskapsbas och bidrar till att vi når Trafikverkets mål.

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas och söker dig som trivs och frodas i en sådan miljö.

Som regionalt internkommunikationsansvarig analyserar, planerar, genomför, följer upp och utvecklar du kommunikationsinsatser som har medarbetare i den region du ansvarar för som målgrupp. Det kan till exempel handla om kommunikationsrådgivning till chefer, arbeta med innehållet i stora dialogmöten och framtagande och förädling av kommunikationssystem. För att lyckas behövs ett nära samarbete och samordning med andra avdelningar inom Kommunikation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt internkommunikationsarbete
  • har kunskaper i Officepaketet
  • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att ge kommunikationsrådgivning till chefer och ledare
  • har arbetat med förändringskommunikation
  • har arbetat med ledningskommunikation
  • har erfarenhet av internkommunikation i en stor organisation.
Som person är du pålitlig, engagerad och modig. Du är riktigt bra på att bygga relationer och skapa förtroende. Du är driven, tar initiativ och har ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att självständigt prioritera och samordna kommunikationsinsatser.

Du är bra på att driva frågor framåt och att pedagogiskt förklara varför. Du är trygg och stabil som person och kan möta olika uppfattningars på ett konstruktivt och sakligt sätt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-28

Upplysningar

Rekryterande chef Johanna Franzén
0101237814

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
Mer info
Kontaktperson Johanna Franzén
Telefon 0101237814
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.