Projektledare vägbeläggning distrikt Stockholm

Projektledare vägbeläggning distrikt Stockholm

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Beläggningsgruppen planerar, säkerställer och följer upp att beläggningsunderhållet på de statliga vägarna sker på ett optimalt sätt. Beläggningsgruppen består av två projektledare och en projektingenjör.

Som projektledare arbetar du huvudsakligen med uppföljning av väghållningsåtgärder för att vidmakthålla beläggning och vägkropp.

Exempel på sådana åtgärder är:
 • underhållsbeläggningar
 • förebyggande beläggningsunderhåll
 • avvattningsåtgärder
 • förstärkningsåtgärder
I arbetsuppgifterna ingår att planera, både på kort och på lång sikt, samt inventera, projektera och ta fram underlag för upphandlingar. Du projektstyr och säkerställer leveranskontroll vid genomförande av upphandlade entreprenader.

Beläggningsgruppen ansvarar tillsammans för uppföljning och att inrapportering av data till befintliga system genomförs. Tillsammans agerar ni också bollplank till andra verksamhetsområden inom Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömmer likvärdig
 • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbetsledning inom bygg- och anläggningsverksamhet
 • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
 • har körkort för personbil
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
 • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbetsledning inom vägbeläggning
 • har kunskap om entreprenadjuridik
Vi söker dig med en god ledarförmåga. I rollen kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter vilket ställer höga krav på din förmåga att strukturera ditt arbete, samarbeta och kommunicera. Rollen som beställare på trafikverket ställer krav på förmåga till hög integritet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-30

Upplysningar

Rekryterande chef Ingvar Arebratt
0101238346

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Ingvar Arebratt
Telefon 0101238346
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.