Projektledare projektering till Ostlänken

Projektledare projektering till Ostlänken

Arbetsuppgifter
Som projektledare projektering kommer du att arbeta med planläggningen av den nya järnvägen och få möjlighet att arbeta i Sveriges största järnvägssatsning på över 150 år. Här finns stora utvecklingsmöjligheter inom Ostlänkens projektorganisation och i Trafikverket.

Som projektledare ansvarar du för att projekteringen av Ostlänken genomförs med rätt fokus på tid, kostnad, innehåll, säkerhet, arbetsmiljö samt risker. Du kommer att driva komplexa konsultkontrakt i storleksordningen 100 miljoner kronor. Du ingår i en grupp projektledare som arbetar med parallella kontrakt/delsträckor. Till din hjälp har du specialister inom olika teknikområden.

Du arbetar också med komplexa frågeställningar inom teknik, byggbarhet och omgivningspåverkan samt risker, hållbarhet och ekonomi.

Projekt Ostlänken har stor påverkan på omgivningen - kommunikation och samverkan med interna och externa intressenter är därför en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har högskoleexamen (minst 180 hp) inom teknik/miljö/samhällsbyggnad/anläggning/järnväg eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års relevant erfarenhet som projektledare samt erfarenhet från projekt i bygg- och anläggningsbranschen
  • Har kunskap om planläggningsprocessen, systemhandlingsprocessen och lagstiftning kopplat därtill
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av att styra konsult och konsultupphandlingar för planläggning/systemhandling
  • Har kunskap om järnvägstekniska anläggningar
  • har körkort för personbil
Vi söker dig som har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer samt kan agera affärsmässigt. Du trivs med att arbeta självständigt och bygger ditt projektledarskap på förtroende genom samverkan och tillit.

Placeringsort: Trafikverkts kontor i Solna strand.

Vi håller intervjuer 11 och 13 mars i Solna strand.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-02

Upplysningar

Rekryterande chef Carolina Carlsson
0101243130

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055
Mer info
Kontaktperson Carolina Carlsson
Telefon 0101243130
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.