Projektledare järnväg Fyra Spår Uppsala

Projektledare järnväg Fyra Spår Uppsala

Arbetsuppgifter
Program Fyra Spår Uppsalas utredningsarbete är uppdelat i två järnvägsplaner. Den första planen som heter FSUK003 avser sträckan Uppsala C till Bergsbrunna söder och här pågår för närvarande upphandling av utredningskonsult.

Den andra sträckan avser resterande delen av projektet, d v s från söder om Bergsbrunna till länsgränsen Uppsala/ Stockholm. Det är till den andra järnvägsplanen, FSUK004 som vi nu söker en kommunikativ och driven projektledare som vill ta sig an att axla och ansvara för den uppgiften. Som projektledare inom detta område kommer du, genom delegering från projektchef, ha helhetsansvaret för den stora järnvägsplanen som omfattar tid, kostnad och innehåll. Rollen innebär mycket samarbete med övrig personal inom programorganisationen och dess specialister. Tät samordning mellan järnvägsplanerna och dess arbeten är också en förutsättning, likaså samverkan med intressenter.

Målsättningen är att projektet under 2021 tar fram förfrågningsunderlag och handlar upp utredningskonsult för sträckan inför start av planläggningsarbetet.

På Fyra Spår Uppsala kommer du möta kompetenta och engagerade medarbetare som alla arbetar för Trafikverkets vision; alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du en företrädare för projektet både externt och internt. Vi ser därför att du har god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att kommunicera utifrån mottagarens behov och att skapa engagemang och delaktighet i organisationen. Du har en god förmåga att skapa väl fungerande strukturer för projektets arbete och du gillar att leverera resultat. Du förstår att ett gott samarbete inom organisationen, med leverantörer och intressenter är en framgångsfaktor. Du sätter tonen och är ledande i samverkansarbetet.

För att lyckas i rollen söker vi dig som:
  • har högskoleutbildning, teknisk inriktning, minst 180 p (120 p) eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har mångårig erfarenhet av projektledning inom stora infrastrukturprojekt.
  • har gedigen erfarenhet som nyckelfunktion inom planläggningsarbete av järnväg.
  • har stor erfarenhet av samverkansarbete med intressenter.
  • har god svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du:
  • har god kompetens inom järnvägens tekniska och administrativa system.
  • har kunskap om Transportstyrelsens godkännandeprocess.
Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas vecka 12-13 november via Skype.

#fyrasparuppsala

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-01

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Rosenlind
0101241653

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Anna Rosenlind
Telefon 0101241653
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.