Projektledare VA, Ventilation och Miljöuppföljning

Projektledare VA, Ventilation och Miljöuppföljning

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Enhet Infrasystem förvaltar de tekniska installationer längs de statliga vägarna i Stockholm/Mälardalen så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Exempel på våra installationer är vägbelysning, kraftförsörjning av tunnlar och broar, trafikutrustning, kameror, miljögivare, brandskydd, vägnära IT, styr och regler, tele och trängselskatt mm. Enheten har dessutom ett särskild utpekat ansvar vad gäller förvaltningen av de stora trafiktunnlarna i regionen.

Nu söker vi efter en projektledare för våra VA- och ventilationsanläggningar i regionen. Många av de anläggningar du kommer få ansvar för finns i våra större tunnelanläggningar så som Södra- och Norra Länken.

Som projektledare för VA/Ventilation ansvarar du för att handla upp underhållet av externa entreprenörer samt följa upp deras leverans som är kontrakterat. Utöver att bedriva kontraktsverksamhet kommer du representera Trafikverket som anläggningsägare och ansvara för att beskriva anläggningarnas status i syfte att uppnå en optimal planering av våra insatser. Du ansvarar också för miljöuppföljningen för en rad utpekade anläggningar.

Trafikverket bedriver sin underhållsverksamhet i projektform. Du kommer att tillsammans med ditt projektteam ansvara för att anläggningen levererar en trygg, säker och hållbar anläggning.

Som projektledare ger du dina teammedlemmar goda förutsättningar genom ett tydligt, engagerade och ansvarstagande ledarskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har tidigare erfarenhet från rollen som projektledare och då inom teknikområdet VA och/eller Ventilationssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet som beställare av entreprenadverksamhet.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har B-körkort.
  • har goda ledaregenskaper.
Vi ser också gärna att du har erfarenhet av miljöuppföljning av dagvattenanläggningar.

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-21

Upplysningar

Rekryterande chef Stefan Lindgren
0101238344

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Stefan Lindgren
Telefon 0101238344
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 jan (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.