Projektledare Tunnel Lovö

Projektledare Tunnel Lovö

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vår nuvarande projektledare ska gå i pension och vi söker en projektinriktad erfaren ledare som vill fortsätta driva och utveckla delprojekt Tunnel Lovö. Detta är ett av Sveriges största entreprenadprojekt och utgör en väsentlig del av Förbifart Stockholm. Projektet innehåller projektering, omfattande bergarbeten följt av mark- och betongarbeten. Platsen är på Lovö i närheten av världsarvet Drottningholm vilket gör att förståelse av frågor om omgivningspåverkan är centrala.

Förbifart Stockholm är en utpräglad projektorganisation som sätter projektens framdrift i centrum. I tillägg till projektmedarbetare finns stöd från centrala resurser som exempelvis jurister och teknikspecialister.

Som projektledare hanterar du strategiska frågor kring tunnelentreprenadens genomförande och ansvarar för att säkra framdrift i större operativa frågor. En viktig del av rollen är att leda, coacha och utveckla din arbetsgrupp på ca 30 personer.

Du deltar i ledningsgruppen för tunnelprojekten tillsammans med de andra projektledarna samt deltar i styrgrupp för samverkan. I tjänsten ingår även att företräda Trafikverket externt i dialog med kommun och myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har många års erfarenhet som chef eller projektledare från anläggnings- eller gruvindustri
  • har arbetslivserfarenhet från samhällspåverkande projekt
  • har erfarenhet av standardavtal AB, ABT, ABK
  • behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift samt har B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av samarbete med utländska affärspartner.

Som ledare är du trygg i ditt ledarskap och skapar tillit, stabilitet och bygger förtroende med din erfarenhet och kommunikativa förmåga. Du drivs av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap som följer projektets utveckling. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Som ledare utmanar du, ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-06

Upplysningar

Rekryterande chef Erik Lindgren
0101230207

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Läs mer om projektet här:
Telefon 0101230207
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 apr (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.