Projektledare Systemleveranser ERMTS

Projektledare Systemleveranser ERMTS

Arbetsuppgifter
ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare för systemleveranser i projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS.

Dina huvudarbetsuppgifter är att
 • arbeta med upphandling och styrning av systemleveranser (SA-utveckling)
 • medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag, kontraktshandlingar (EK,AF) och teknisk beskrivning inför upphandling av signalsystem ERTMS på de stora järnvägsstationerna i Sverige
 • ansvara för kontroll och styrning av systemleverantörens arbete och leveranser samt ansvara för och medverka på progressmöten med systemleverantören
 • stödja sammanhållande projektledare för respektive järnvägsstation i relation till systemleverantören
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet av upphandling av tekniska system
 • har flerårig erfarenhet som projektledare
 • har erfarenhet av att arbeta i gränssnittet mellan beställare och leverantör
 • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har kunskap och erfarenhet gällande framtagande av datoriserade signalsystem (ställverk samt radioblockcentral system) för ERTMS (SA)
 • har erfarenhet av utveckling av inbyggda system
 • har erfarenhet från järnvägsbranschen
 • har utbildning avseende ABT06
Som person är du kommunikativ, analytisk och visar goda ledarskapsegenskaper med stark förmåga att skapa framdrift i organisationen.

Intervjuer kommer att hållas på vårt kontor i Solna Strand.

I denna rekrytering kan urvalstester bli aktuellt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Lotse
0101234506

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Catarina Lotse
Telefon 0101234506
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.