Projektledare Systemleverans ERTMS

Projektledare Systemleverans ERTMS

Arbetsuppgifter
ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projekteringsledare för systemleveranser i programmets största projekt; Utrullning.

Dina huvudarbetsuppgifter är att
 • ansvara för framtagande av förfrågningsunderlag, kontraktshandlingar (EK,AF) och Teknisk beskrivning inför upphandling/avrop av Systemleverantörer
 • ansvara för styrning, uppföljning och kontroll (tid, ekonomi och kvalitet) av Systemleverantörens arbete
 • lägga prognoser och löpande rapportera ekonomiskt utfall för de egna projekten
 • upprätta underlag till månadsrapporter
 • medverka i utveckling av interna processer inom funktionen Systemleverans
Kvalifikationer
Som person visar du goda ledarskapsegenskaper. Tack vare din kommunikativa förmåga skapar du tillit och bygger förtroende i både interna och externa relationer. Du har en stark egen drivkraft och skapar framdrift i organisationen och projektet.

Vi söker dig som
 • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt annan teknisk utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • har flerårig aktuell erfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller projekteringsledare
 • har kunskap och erfarenhet av upphandling av datoriserade signalsystem
 • har erfarenhet av att arbeta i gränssnittet mellan beställare och leverantör
 • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har tidigare erfarenhet från järnvägsbranschen
 • har kunskap och erfarenhet av signalsystem ERTMS
 • har erfarenhet av entreprenad och arbetat enligt AB och ABT
Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 31/8 och 2/9.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-17

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Lotse
0101234506

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Catarina Lotse
Telefon 0101234506
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 aug 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.