Projektledare / Systemhandlingsanvarig järnväg till Ostlänken

Projektledare / Systemhandlingsanvarig järnväg till Ostlänken

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Vi söker dig som vill följa projekt Ostlänken från systemhandlingsskede och vidare in i produktionsskedet. Vi erbjuder en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt!

Som projektledare/systemhandlingsansvarig arbetar du för att hålla samman systemhandling, godkännandeprocessen samt vissa andra utredningar i projekt Ostlänken. Du arbetar med den övergripande systemhandlingen kopplat till planläggningen av den nya järnvägen och har stor delaktighet i utformningen av den tekniska anläggningen (systemhandlingarna).

En viktig del av arbetet handlar om att skapa framdrift och driva vidare systemhandlingsprocessen. Arbetet är självständigt men du kommer ha mycket kontakt med kollegor i projekt Ostlänken och med tågoperatörerna. Du arbetar med spännande och komplexa frågeställningar inom teknik, byggbarhet och omgivningspåverkan samt risker, hållbarhet och ekonomi.

När projektet närmar sig produktionsskedet ser vi att din roll utvecklas vidare in i nästa fas. Ostlänken är Sveriges största infrastrukturprojekt och för dig som medarbetare finns stora möjligheter att utvecklas och få nya utmanande arbetsuppgifter inom projektorganisationen och i Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen (minst 180 HP) inom teknik/samhällsbyggnad/anläggning/järnväg eller utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet som uppdragsledare, projektledare eller teknikansvarig inom järnväg
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet av ledande roller
  • har teknisk kunskap om systemhandlings- och godkännandeprocessenDu är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-22

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Eriksson
0101235127

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Åsa Eriksson
Telefon 0101235127
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.