Projektledare Ostlänken - Vagnhärads Resecentrum

Projektledare Ostlänken - Vagnhärads Resecentrum

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Vi söker dig som vill leda ett av våra stora projekt inom Ostlänken, Vagnhärads Resecentrum. Vi erbjuder en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt!

Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för hela kedjan från detaljprojektering, avtal till genomförande och driftsättning. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. En viktig del i projektet den första tiden blir att bygga upp din projektorganisation, ta fram projektspecifikation, planera förberedande arbeten samt att starta upp arbetet med detaljprojekteringen.

Ostlänken är Sveriges största infrastrukturprojekt och för dig som medarbetare finns stora möjligheter att utvecklas och få nya utmanande arbetsuppgifter inom projektorganisationen och i Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Dina personliga egenskaper är verkligen betydelsefulla - som ledare drivs du av att skapa team, du har genomförandekraft och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar strukturerat, effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar kritiska sårbarheter och finner lösningar, Du måste ha god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Din kommunikativa förmåga är av mycket stor vikt, du har kontakt med många interna och externa parter, inklusive allmänheten. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har även förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller för tjänsten relevant område, eller annan bakgrund kompletterad med en erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig och aktuell erfarenhet av att leda stora bygg- och anläggningsprojekt
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av utformning, projektering och produktion av stationsmiljöer
  • har flerårig erfarenhet som projektledare på beställarsidan
  • har flerårig erfarenhet av att leda detaljprojektering
  • har erfarenhet av att leda byggnadsprojekt i samverkansform
  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tjänsten kommer inledningsvis att innebära placering vid vårt regionkontor i Solna, alternativt vid Ostlänkens projektkontor i Södertälje eller Nyköping. I ett senare skede kommer placeringen att vara i Södertälje/Trosa. Intervjuer kommer att genomföras under v 9, 25/2 - 28/2.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-03

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Sköld
0101234435

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Anders Sköld
Telefon 0101234435
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.