Projektledare Anläggning Mälarbanan

Projektledare Anläggning Mälarbanan

Arbetsuppgifter
Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm som är en av landets mest trafikerade.

Vi söker nu en Projektledare Anläggning till delprojektet Sundbyberg-Solna. Delprojektet ansvarar för projektering och produktion av mark- och anläggningsarbeten inkl. stationer för en fyr-spårsjärnväg genom Sundbyberg och Solna.

I arbetsuppgifterna ingår det att:
 • Stötta delprojektledaren genom att samordna byggledning och produktionstekniska frågor
 • Ansvarar över att driva, leda och samordna anläggningsarbetena inom delprojekt Sundbyberg-Solna
 • I samverkan med anlitad entreprenör samordna produktionsfrågor och genomförandefrågor i projekteringsskede
 • Medverka eller leda Bygg- och ekonomimöten
 • Ansvara för att leda och organisera en byggledningsorganisation.
 • Delta aktivt i samverkan med entreprenör
 • Samordning med projektets intressenter
I ansvarsområdet ingår också att verka för att arbetet i delprojektet bedrivs enligt gällande rutiner. Projektledare Anläggning kommer att jobba i nära samverkan med entreprenör där öppenhet och transparens är viktiga grundstenar och att vilja jobba i samverkan och ett prestigelöst förhållningssätt kommer vara avgörande för lämpligheten för tjänsten. Tjänsten är placerad till det med entreprenören gemensamma projektkontoret i centrala Sundbyberg.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektledare har du en god samarbetsförmåga och du är en relationsbyggare som skapar effektiva team i samverkan. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du flexibel och analytisk. Du tar självständiga beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom din delegering. Du har förmåga att arbeta strukturerat med planering, problemlösning och uppföljning genom projektets samtliga delar.

Vi söker dig som:
 • har högskoleutbildning, teknisk inriktning, minst 180 p (120p) eller har annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig.
 • har flerårig aktuell erfarenhet av ledande roller (såsom projektledare/platschef/produktionschef) i ett eller flera stora, komplexa bygg och/ eller anläggningsprojekt
Meriterande är om du:
 • har erfarenhet av att ha jobbat i beställarorganisation
 • har erfarenhet av att jobba i en samverkansentreprenad
 • har erfarenhet av både projekterings- och byggskede
 • har god kunskap entreprenadjuridik
Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss på Trafikverket:

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/karriar-och-utveckling

Intervjuer är planerade att hållas den 2 juni på Projekt Mälarbanans kontor i Solna Business Park (alt via Skype).

Tester kan förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-05-25

Upplysningar

Rekryterande chef Johan Bergstrand
0101232897

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Johan Bergstrand
Telefon 0101232897
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.