Projektingenjör

Projektingenjör

Arbetsuppgifter
För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i Solna i en ny roll som projektingenjör/koordinator.

I uppdraget ingår att vara ett stöd till projektets ledning/styrning och uppföljning med särskilt fokus på projektets samordning. Ett annat uppdrag är att vara ett stöd i arbetet med projektets nyinrättade utvecklingsportfölj för att säkerställa att utvecklingsfrågorna planeras, genomförs och följs upp enligt plan. Uppdraget innebär att arbeta nära och vara ett stöd till chefen för projektstöd, när det gäller samordningen av projektet. I rollen arbetar du på Trafikverkets regionkontor i Solna. Det ingår att leda arbetsgruppsmöten, för utvecklingsfrågorna i projektet internt. Att vara en del av och stödja projektsamordningen inom projekt Mälarbanan. Du driver och samordnar utvecklingsfrågorna i arbetsgruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av att vara stöd till projektledning och att samordna eller koordinera olika delar av projekt
  • har god datorvana samt erfarenhet av arbete med Microsoft Office
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från rollen som projektingenjör i ett infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet från verksamhet med dagliga kundkontakter, interna eller externa
Som projektingenjör/koordinator har du en stor förmåga till relationsskapande och du har en hög kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som projektingenjör har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du en god förmåga att planera, strukturera och koordinera.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet och kommer att ske mellan den 25/10-30/10. Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Solna under vecka 46.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Hedin
0101238413

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Åsa Hedin
Telefon 0101238413
Område Solna
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.