Projektingenjör

Projektingenjör

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverket bedriver många olika projekt inom områden som berör landets vägar och järnvägar. Det blir då viktigt att det finns personer som kan bidra med kunskap inom de tekniska områdena och projektingenjören är en av dessa medarbetare.

Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledarna i genomförandet av investeringsobjekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen kommer bland annat innebära att du är insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader. Att kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader samt de beställningar som är gjorda. Du kommer även att medverka vid upphandling av leverantörer till projekten, framtagandet av prognoser samt de rapporter som behövs i projekten. Du ser även till så att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du deltar utöver detta i att hantera den formella handläggningen i planeringsprocessen.

Projektingenjören stödjer även projektledaren i projekt- och byggmöten, där du kan få rollen som protokollförare. I rollen kan det också ingå att leda mindre enkla projekt enligt godkänd projektspecifikation och enligt Trafikverkets projektmodell med stöd av en projektledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskoleexamen med teknisk inriktning om minst 180 hp (120 p) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har dokumenterad erfarenhet av projektarbete
 • har gedigen erfarenhet av genomförande av väg- eller järnvägsprojekt
 • har god vana av att koordinera flera parter/intressenter
 • har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning och riskhantering
 • har arbetat med projektmodeller liknande XLPM
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av att arbeta i PLS2/C7, Exonaut Risk, Chaos, CDI och MS project
 • har läst kurser i projektledning
För att lyckas i rollen som projektingenjör behöver du kunna ta egna initiativ och ha en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete. Analytisk förmåga krävs då du i många projekt kommer att arbeta med att kunna förutse samt hantera problem som uppstår. Då du som projektingenjör har omfattande kontakter med både interna och externa parter samt rör dig ute i verksamhetens olika projekt gäller det att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga, är flexibel samt innehar personlig integritet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-26

Upplysningar

Rekryterande chef Pernilla Ngo Magnusson
0101237093

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Pernilla Ngo Magnusson
Telefon 0101237093
Område Solna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.