Projektingenjör System, ERTMS

Projektingenjör System, ERTMS

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
European Rail Traffic Management System (ERTMS) är ett EU-gemensamt standardiserat och digitaliserat signalsystem, där utvecklingen nu är i full gång för att därmed på ersätta det befintliga ATC-systemet. Systemet ersätter en sliten anläggning och kommer att underlätta trafik mellan länderna i Europa. ERTMS är ett av Trafikverkets absolut största projekt och därtill ett av de mest utmanande.

Till delprojekt "System" söker vi nu en Projektingenjör! Inom delprojektet System bedrivs utvecklingen av de framtida digitala signalsystemen. Här har du möjligheten att vara med i en del av Trafikverkets digitaliseringresa!

Du kommer att vara en del av ledningen av delprojekt "System" med ansvar för bl a ekonomi- och riskstyrning och månadsrapportering. Som Projektingenjör stödjer du projektledaren i deras arbete och bistår med att organisera möten, där du kan få rollen som protokollförare. I arbetsuppgifterna ingår förstås även olika projektadministrativa uppgifter av olika karaktär så som t ex resursplanering och resursuppföljning. Du kommer vara en självklar nyckelspelare!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har Civilekonomexamen om 240 hp
  • har erfarenhet från uppföljning av projektarbete i stora komplexa projekt
  • har goda kunskaper i Office- programmen Excel, Word, MS Project och Outlook
  • har erfarenhet av Agresso, planeringsverktyget P6 och elektronisk fakturahantering
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av riskhanteringssystem
För att trivas i rollen som Projektadministratör är du självgående och har en god initiativförmåga. En del av arbetet innebär att administrerar många och stora Excelfiler och datamängder, så det krävs att du är van vid att arbeta strukturerat. Då rollen dessutom har många både externa och interna kontakter är det viktigt att man har en god samarbetsförmåga och är själv tycker det är givande med ett stort och brett kontaktnät.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-20

Upplysningar

Rekryterande chef Kenneth Nordstrand
0101238817

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Kenneth Nordstrand
Telefon 0101238817
Område Solna
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.