Projektingenjör/Projektkoordinator E4 Förbifart Stockholm

Projektingenjör/Projektkoordinator E4 Förbifart Stockholm

Som projektingenjör/projektkoordinator till E4 Förbifart Stockholm på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Hos oss på E4 Förbifart Stockholm projektenhet Installationer involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv, och tillsammans ansvarar vi för hela sträckningens installationsentreprenader.

Nu söker vi dig som vill vara med på spännande och lång resa där du kommer att utvecklas i rollen med arbetsuppgifterna.

Läs mer om installationsentreprenaderna i länken längre ner i annonsen.

Arbetsuppgifter
Projektenheten Installation består av 4 projekt som omfattar 2 eller flera kontrakt, en enhetsstab, en operativ ledning samt en projektgemensam verksamhet. Enhetens uppdrag omsluter cirka 6 miljarder. Nu söker vi flera erfarna projektingenjörer som kommer att arbeta både i projekten och i de stödjande verksamheterna.

Som projektingenjör/projektkoordinator har du en nyckelroll och arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där det huvudsakliga ansvarsområdet är projektledarstöd där du har en koordinerande och administrativ roll. Du kommer bland annat att:
 • planera, bevaka och följa upp krav i beställarens kontrollprogram och se till att kvalitetsarbetet i projektet drivs enligt plan i samråd med projektledare
 • samordna projektets granskningshantering av dokumentleveranser
 • ansvara för planering, ledning samt uppföljning av det interna administrativa arbetet som utförs inom ett eller flera projektet
 • administrera projektets underrättelsesystem avseende behörigheter mm samt stödja projektledare i förberedelserna och vidarehantering av underrättelser
 • hantera allmänna administrativa uppgifter
Rollen är perfekt för dig som har erfarenhet från lite större projekt och som trivs i en administrativ roll men som samtidigt vill utvecklas i ett unikt projekt med fantastiska kollegor.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett prestigelöst förhållningssätt med en god samarbetsförmåga och är en relationsbyggare som bidrar till effektiva team. Du arbetar strukturerat där du växlar mellan att planera och driva arbetet framåt samt självständigt utföra delegerade arbetsuppgifter. Du är uthållig och har ett långsiktigt förhållningssätt.

Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års aktuell erfarenhet av komplexa bygg- och anläggningsprojekt eller gärna installationsprojekt med arbetsuppgifter inom exempelvis projektstyrning, projektkoordinering eller projektadministration
 • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • har erfarenhet av arbeta i samverkansprojekt
 • har erfarenhet av arbete inom ett eller flera av områdena kvalitet-, miljö-, ekonomi- eller tidsstyrning
 • har kunskap inom entreprenadjuridik
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 8-9 juni.

#FörbifartStockholmE4

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-25

Upplysningar

Rekryterande chef Leif Eklöf
0101238627

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Leif Eklöf
Telefon 0101238627
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 maj 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.