Projektingenjör Fyra Spår Uppsala

Projektingenjör Fyra Spår Uppsala

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Program Fyra Spår Uppsala söker ännu en projektingenjör! Denna roll passar dig som har erfarenhet av projektstyrning i tidiga skeden, är noggrann och driven och vill utvecklas inom rollen. Är du vår nya medarbetare?

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör på Fyra Spår Uppsala innebär din roll att du kommer att stödja projektledningen och avlasta och biträda denne i ledning av projekteringsuppdraget i planläggningsfasen. Du kommer få arbeta med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna såsom exempelvis:
 • arbeta med ändrings- och underrättelsehantering,
 • uppföljning av ekonomi och framdrift,
 • granskningsförfarande,
 • mötesadministration och även arbete i ett antal datasystem.
Utifrån din profil och bakgrund kan det även bli aktuellt att projekteringsleda olika typer av utredningar. Du arbetar även med risk- och kravhantering, säkerställer att arbetet dokumenteras och genomförs enligt den styrning och de rutiner som finns.

Du bistår även projektledningen med utveckling av arbetssätt och rutiner.

"Det är en arbetsplats som jag verkligen trivs på. Vi jobbar tillsammans och hjälper varandra. Har jag en fråga så finns det alltid någon inom programmet att bolla frågan med. Det är lärorikt och jag har fått bredda mina kunskaper. Jag har vuxit i min yrkesroll men även som människa."

Kvalifikationer
Vem är du?

För att trivas i rollen som projektingenjör på Fyra Spår Uppsala ska du vara samarbetsorienterad och vara duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är strukturerad, noggrann samt har ett eget starkt driv att ta tag i saker som gör att projektet når de mål som är satta.

På program Fyra Spår Uppsala värdesätter vi ett gott och positivt arbetsklimat och vi söker någon som delar detta.

För att lyckas i uppdraget som projektingenjör ska du ha:
 • en högskoleexamen om 120 p eller ha en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration inom infrastruktur för tidiga skeden
 • mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • kunskap och erfarenhet av ProjectWise/PDBi
 • goda kunskaper i svenska i tal som skrift
Vi ser det som meriterande om du:
 • har erfarenhet av projektledningssystemet PLS2/C7 samt goda kunskaper i Lime CRM för underrättelse och ÄTA-hantering samt ExonautRisk.
 • kunskap och erfarenhet av CAD.
De första intervjuerna kommer att hållas via Skype preliminärt under vecka 19.

Webbaserade tester kan komma att användas som en del av denna rekryteringsprocess.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Håkan Andersson projektledare: 010-123 85 61.

#fyrasparuppsala

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Rosenlind
0101241653

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Anna Rosenlind
Telefon 0101241653
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 apr 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.