Projektenhetschef E4 Förbifart Stockholm

Projektenhetschef E4 Förbifart Stockholm

Som Projektenhetschef på E4 Förbifart Stockholm är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i storstadsregionen. Genom tjänsten kommer du att vara med och direkt forma och påverka infrastrukturutvecklingen och byggbranschen i vår region

Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Läs gärna mer om programmet i länken nedan.

Arbetsuppgifter
Vi söker en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med på en spännande resa. Programmet är inne i en viktig fas med byggnation i full sving. I rollen som projektenhetschef är du en viktig del, där du bidrar till att utveckla hela programmet tillsammans med ledningsgruppen. Det är därför viktigt att du arbetar med en helhetssyn och kan sätta enskilda projekt i E4 Förbifart Stockholms hela sammanhang, där vi utgör en del av ett helt transportsystem.

Som projektenhetschef Lovö har du det övergripande ansvaret för byggnationen av programmets samtliga delar under jord på Lovö samt för utbyggnaden av Ekerövägen som är tekniskt utmanande i en mycket känslig natur och kulturmiljö. Totala värdet på arbetet överstiger 6 miljarder kronor. Genom enhetens projektledare leder du en grupp med totalt ett drygt 50-tal medarbetare. Du har direkt personalansvar för ca 15 medarbetare. I tjänsten ingår även att vara ombud i de entreprenader som du ansvarar för och du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. En viktig del i arbetet är att säkerställa former för effektiv samverkan med såväl entreprenörer som interna och externa intressenter.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller ekonomi
  • har flerårig aktuell chefserfarenhet med egen personal, resultat- och verksamhetsansvar
  • har mångårig erfarenhet av ledande befattning inom större infrastrukturprojekt i byggskede
  • har erfarenhet av att ha lett större förändringsarbete
  • har erfarenhet av att genomföra och avsluta större affärer
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från tunnelprojekt
  • har erfarenhet av att leda genom andra ledare, exempelvis projektledare eller andra chefer
  • har aktuell erfarenhet från att göra affärer och uppgörelser inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU)
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 3-5 maj.

#FörbifartStockholmE4

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-14

Upplysningar

Rekryterande chef Johan Brantmark
0101239104

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Johan Brantmark
Telefon 0101239104
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.