Planeringssamordnare järnväg - region Stockholm

Planeringssamordnare järnväg - region Stockholm

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Inom avdelningen Järnvägssystem ansvarar vi för samlad analys, planering och prioritering av underhållsåtgärder utifrån ett systemperspektiv. Enheten Planering ansvarar för en sammanhållen underhållsplan för järnvägssystemet samt för samordning med andra verksamhetsområden och nationell koordinering av planering på Trafikverket.

Som regional planeringssamordnare deltar du i arbetet med att ta fram underlag till underhållsplanen för järnväg och deltar i den regionala koordineringen av trafikpåverkande åtgärder. Du är ingången för planeringsfrågor regionalt och har en nära dialog med enheter/avdelningar både inom det egna verksamhetsområdet men även med verksamhetsområdena Planering och Investering. I arbetsuppgifterna ingår också att utifrån fastställd underhållsplan genomföra interna beställningar av åtgärder i anläggningen samt att följa upp, analysera och bereda avvikelser inför beslut. Som regional planeringssamordnare har du ansvar för ett regionalt område och arbetar tillsammans med andra planeringssamordnare ur ett nationellt perspektiv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av planering av infrastrukturåtgärder eller trafikplanering
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av infrastrukturåtgärder ur underhållsynpunkt.

I rollen som planeringssamordnare behöver du ha en god kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Intervjuer kommer att hållas den 12 februari.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-03

Upplysningar

Rekryterande chef Rose-Marie Renberg
0101237176

Saco Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

Seko Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Rose-Marie Renberg
Telefon 0101237176
Område Solna
Yrkesroll Administration, Koordinator, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.