Nationell samhällsplanerare

Nationell samhällsplanerare

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Nationell samhällsplanerare kommer ditt uppdrag innefatta att arbeta med utvecklingen av stöd och utvecklade arbetssätt inom Samhällsplanering på Trafikverket, du kommer även att agera stöd för Trafikverkets regioner i frågor som hanterar planeringsfrågor kopplade till den fysiska planeringsprocessen. Du är pådrivande i utvecklingen av Trafikverkets relationer och samarbeten med andra myndigheter.

Trafikverket är en av många aktörer i samhällsutvecklingen, därför behöver Trafikverket ständigt utveckla sin förmåga att möta en omvärld i förändring. Du kommer att strukturera och utveckla moderna och innovativa arbetssätt åt Trafikverkets regionala samhällsplanerare. Rollen är placerad på avdelning Nationell Planering som är en nationell operativ planeringsavdelning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med fysisk planering som inriktning alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med planering av infrastruktur
  • har erfarenhet av infrastrukturfrågor på region, kommun eller departement
  • har kunskap inom PBL och MB
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta processorienterat
Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt, och drivs av utveckling och ständiga förbättringar med innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas, och är initiativtagande och arbetar självständigt. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-22

Upplysningar

Rekryterande chef Rami Yones
0101241550

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Rami Yones
Telefon 0101241550
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.