Nationell planerare

Nationell planerare

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som Nationell planerare har inriktning planering och beställning och av åtgärder på nationell nivå. Huvudarbetsuppgifterna består i att vara planerare och beställare av åtgärder inom ramen för Nationell planerings åtgärdsansvar, vilket innebär vissa typer av åtgärder i infrastruktursystemet som återkommer hela landet. Arbetsuppgifterna innebär att du internbeställer åtgärder utifrån verksamhetsplanen och följer upp dessa utifrån förändringar i tid, kostnad och innehåll.

I tjänsten ingår även att utreda och utveckla åtgärder och åtgärdstyper, samt att driva pilotprojekt för att omsätta detta i löpande verksamhet. Tjänsten kan omfatta säkerhets- och tillgänglighetsfrågor, men kan även omfatta andra typer av åtgärder inom transportsystemet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning samhällsbyggnad eller trafikplanering, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskap om planering av transportsystemet
  • har kunskap om verksamhet och mål samt hur olika verksamheter samspelar och påverkar varandra
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har övergripande kunskap om transportsystemet med inriktning mot säkerhet och tillgänglighet
  • har kunskap i Agresso i planeringsperspektiv
För att lyckas i rollen är du en person med god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Tjänsten ställer krav på att du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-26

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

Rekryterande chef Karin Bergenås
0101242065
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 aug (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.