Markförhandlare - Tvärförbindelsen Södertörn

Markförhandlare - Tvärförbindelsen Södertörn

Arbetsuppgifter
I rollen markförhandlare ingår du som stödfunktion i gruppen Fastighet och Avtal i projektets organisation men tillhör avdelningen Teknik- miljö och fastighet. Du är ett av våra ansikten utåt, som en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter så som enskilda fastighetsägare, kommuner, myndigheter m.m. i marklösenfrågor.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor delta i planläggnings- och projekteringsarbetet. Som markförhandlare ansvarar du bland annat för markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, fastighetsrättsliga avtal, skadereglering/tvister samt vara Trafikverkets representant i lantmäterifrågor.

Kvalifikationer
Som Markförhandlare i den här tjänsten behöver du vara en god kommunikatör, vilket för oss innebär att du kan förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du behöver också vara en god problemlösare som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Det är även av vikt att du som person drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Vi söker dig som har
  • en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juridikexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • relevant och aktuell kunskap av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • kunskap/förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • B-körkort
Det är meriterande om du har
  • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av förhandling
  • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av plangenomförande och genomförandefrågor
Placeringsort för denna tjänst: Solna

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#tvarforbindelsesodertorn

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-25

Upplysningar

Rekryterande chef Anna-Malin Stenlund
0101243079

HR-specialist Patrice Lagerberg
0101230987

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Anna-Malin Stenlund
Telefon 0101243079
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 aug 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.