Måldirektör

Måldirektör

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Måldirektören tolkar och konkretiserar det transportpolitiska funktionsmålet tillgänglighet för Trafikverkets räkning och bidrar till att omsätta det till en strategisk inriktning för Trafikverket. Du bidrar till att utifrån Trafikverkets uppgift utveckla förhållningssätt för transportpolitiken inom ramvillkoren om ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet och tolka detta för Trafikverkets verksamhet. Du kommer att arbeta med realiserandet av infrastrukturens potential i samhällsutvecklingen samt företräda Trafikverket nationellt och internationellt i frågor som rör de transportpolitiska målen och då särskilt funktionsmålet tillgänglighet. Du kommer att arbeta nära myndighetens ledning och bistå GD i frågor kopplat till funktionsmålet och utgöra ett strategiskt stöd till hela organisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har akademisk examen på minst mastersnivå eller motsvarande
  • har bred erfarenhet av villkor och arbetsmetoder för planering och utveckling av samhällets funktioner
  • har mångårig erfarenhet av att leda, utveckla eller samordna strategiska frågor på övergripande nivå och i samverkan med flera aktörer
  • har mycket god förmåga, erfarenhet och förståelse för politikens funktionsvillkor såväl på internationell, nationell som regional nivå
  • har mycket god kunskap om transportsystemet samt transportpolitiken, nationellt och internationellt
  • har djup insikt och erfarenhet av att agera i mediala sammanhang
Det är meriterande om du
  • har forskningsutbildning
  • har byggt upp ett relevant kontaktnät
Som person skapar du tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-21

Upplysningar

Rekryterande chef Susanne Skovgaard
0101233120

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Einar Tufvesson
0101236550
Mer info
Kontaktperson Susanne Skovgaard
Telefon 0101233120
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.