Kvalificerad Inköpare

Kvalificerad Inköpare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs.
Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för väg och/eller järnvägsprojekt. Du kommer ansvara för genomförandet av inköpet och vara ett kommersiellt stöd under kontraktets livslängd med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter.

I rollen ingår det också att fortlöpande hålla sig uppdaterad om konjunkturläget, leverantörsmarknaden samt kostnadsutvecklingen inom respektive upphandlingsområde.
Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom inköp, ekonomi eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av inköp i större organisationer eller myndigheter
  • För att lyckas i rollen som kvalificerad inköpare är det viktigt att du är kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa.
Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.
Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du god kunskap i MS Office

Det är meriterande om du
-har god kunskap om LOU/LUF och om du har erfarenhet av att arbeta med entreprenadupphandlingar och/eller tekniska konsultupphandlingar. Vi värdesätter högt om du har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete. Detsamma gäller om du har erfarenhet av ledarskap och förhandling.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-06-25

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Cederbjörk
0101235459

ST Ami Åreng
0101258002

Rekryterande chef Mats Brink
0101235873
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.