Kvalificerad Controller

Kvalificerad Controller

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Just nu söker vi en Kvalificerad controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning.

Som kvalificerad controller arbetar du övergripande för verksamhetsområdet med att planera, budgetera och följa upp verksamheten, både verksamhetsmål och ekonomiska mål. Du har en aktiv roll vid förberedelser, genomförande och uppföljning av verksamhetsområdet. Du granskar utfall kritiskt och ser samband och tolkar trender. Du arbetar framförallt konsoliderande och kan även gå ner i detaljer. Ad-hoc analyser ingår också i arbetsuppgifterna samt att kunna ta fram sammanställt presentationsmaterial. I din roll kommer du både leda och delta i utvecklingsaktiviteter som får genomslag i hela verksamheten. Du har ett nära samarbete med avdelningens övriga controllers och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har civilekonomexamen med inriktning mot redovisning/controllerarbete (210 hp)
  • har flera års erfarenhet av controlling och/eller redovisning
  • har jobbat i ett större affärssystem.
  • har goda kunskaper i Excel och övriga delar i Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har arbetat som controller i en större organisation
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso
  • har jobbat med processer
  • har jobbat med mål och mått
Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår att samarbeta brett med bl a chefer och controllers i organisationen och det är därför viktigt att du är duktig på att bygga relationer och att du kan förmedla information på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-09

Upplysningar

Rekryterande chef Yvonne Helander
0101243356

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Bengt Gruvman
0101231346

SEKO Dennis Ryd
0101238466
Mer info
Kontaktperson Yvonne Helander
Telefon 0101243356
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 apr (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.