Kommunikatör vikariat Förbifarten

Kommunikatör vikariat Förbifarten

Arbetsuppgifter
Spadarna går varma i södra, västra och norra Stockholm och en ny sträckning av E4:an, Förbifart Stockholm växer fram - det är svårt att missa.

Arbetet påverkar många närboende och hundra tusentals trafikanter, som passerar våra arbetsområden dagligen. Kontaktytorna med t ex kommuner, entreprenörer, näringsidkare och intresserad allmänhet är många. Förbifart Stockholm är ett projekt som innehåller innovativa tekniska lösningar och har ett omfattande miljö- och säkerhetsarbete, kort och gott, det finns gott om kommunikativa utmaningar och möjligheter.

Som kommunikatör i projektet jobbar du med att analysera, planera, samordna, genomföra och följa upp kommunikationen i projektet och på den avdelning som du tillhör. Tillsammans med verksamheten bidrar du med kommunikation som skapar förtroende. Några exempel på arbetsuppgifter i rollen kommer att vara att:
 • Underhålla och utveckla webbsidor på projektets webbsida trafikverket.se/forbifartstockholm, som är en del av Trafikverkets webbplats.
 • Sprida samhällsinformation via våra kanaler utifrån ett målgruppsperspektiv. Vi är aktiva i sociala media.
 • Beställa kommunikationstjänster från "inhouse" byrå och upphandlad byrå.
 • Delta i det redaktionella arbetet för projektet i sin helhet, där du har ansvar för att ta fram text och bild inom ett ämne som sedan samordnas i våra interna och externa kanaler.
 • Vara rådgivare i kommunikationsfrågor för medarbetare i projektet.
Du blir en del av teamet som jobbar med Förbifart Stockholm och du ingår i en större kommunikationsavdelning Stockholm Öst som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter. Vi är 39 kommunikatörer på avdelningen och du kommer ingå i team med kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella
 • har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som kommunikationsexpert
 • har dokumenterad erfarenhet av arbete mot extern webb och sociala medier och att du behärskar verktyg och teknik för det
 • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
 • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
Meriterande är om du:
 • har erfarenhet av kommunikationsarbete i infrastrukturprojekt
Som person har du en stark egen drivkraft där du självständigt analyserar, prioriterar och samordnar kommunikationsinsatser. Du är trygg i din yrkesroll där du är duktig på att bygga relationer, skapa förtroende och är en lagspelare där vi tillsammans jobbar för att nå gemensamt uppsatta mål.

Tester kan vara en del av denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-15

Upplysningar

Rekryterande chef Ulrika Francke
0101232365

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
Mer info
Kontaktperson Ulrika Francke
Telefon 0101232365
Område Solna
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 15 nov 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.