Kommunikatör (vikariat)

Kommunikatör (vikariat)

Arbetsuppgifter
Arbetet med program Ostlänken kommer att pågå under lång tid och påverka många. Kontaktytorna med t ex kommuner, entreprenörer, näringsidkare och intresserad allmänhet är omfattande. Det finns alltså gott om kommunikativa möjligheter och utmaningar. Som kommunikatör för Ostlänken jobbar du med att analysera, planera, samordna, genomföra och följa upp kommunikation för att skapa förtroende för programmet och Trafikverket. I din roll som kommunikatör har du även en konsultativ roll där du skapar samsyn kring vikten av proaktiva och samordnade insatser.

Några exempel på arbetsuppgifter i rollen kommer att vara att:
 • Underhålla och utveckla webbsidor på programmets webbsida trafikverket.se/ostlanken, som är en del av Trafikverkets webbplats
 • Sprida samhällsinformation via våra kanaler utifrån ett målgruppsperspektiv
 • Beställa kommunikationstjänster från "inhouse" byrå och upphandlad byrå
 • Delta i det redaktionella arbetet för programmet i sin helhet, där du har ansvar för att ta fram text och bild inom ett ämne som sedan samordnas i våra interna och externa kanaler
 • Vara rådgivare i kommunikationsfrågor för medarbetare i programmet.
Du kommer att ingå i ett kommunikationsteam för Ostlänken och tillhöra en större kommunikationsavdelning Stockholm Öst som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter. Vi är 40 kommunikatörer på avdelningen - kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag. Du rapporterar till enhetschef på Kommunikation Stockholm-Öst, region Öst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller har annan utbildning som vi i kombination med erfarenhet bedömer som likvärdig
 • har flera års aktuell erfarenhet av operativt kommunikationsarbete med stora och komplexa uppdrag
 • har förståelse för strategiska frågor, även om du mest arbetat operativt
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler - både extern webb och sociala medier
 • har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella
 • har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som kommunikationsexpert
 • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
 • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.
Det är meriterande om du:
 • har erfarenhet av kommunikationsarbete i infrastrukturprojekt
 • har erfarenhet från statlig och/ eller offentlig verksamhet
 • har erfarenhet av att som kommunikationsexpert hantera förtroendekänsliga och samhällsdebatterande frågor.
Som person har du en stark egen drivkraft där du självständigt analyserar, prioriterar och samordnar kommunikationsinsatser. Du är trygg i din yrkesroll där du är duktig på att bygga relationer, skapa förtroende och är en lagspelare där vi tillsammans jobbar för att nå gemensamt uppsatta mål.

Tillträde är så snart som möjligt, dock senast den 13 januari 2020. Intervjuerna är planerade för 13 och 16 december på Trafikverkets kontor i Solna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-11

Upplysningar

Rekryterande chef Charlotte Thorell
0101231788

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
Mer info
Kontaktperson Charlotte Thorell
Telefon 0101231788
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Vikariat
Sista ansökningsdag 11 dec 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.