Kom och stötta Underhållsdirektören som Chefsassistent

Kom och stötta Underhållsdirektören som Chefsassistent

Som Chefsassistent på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu har du möjlighet att bli en viktig kugge i hjulet hos oss på Underhåll!

Arbetsuppgifter
I rollen som chefsassistent arbetar du nära Underhållsdirektören, och dennes ledning, som ett administrativt stöd i genomförandet av det dagliga arbetet inom verksamhetsområde Underhåll.

Du växlar mellan de huvudsakliga administrativa arbetsuppgifterna som att planera möten och föra protokoll, göra presentationsmaterial, genomföra beställningar, boka resor och möten samt sköta kalendrar. Myndighetsgrundande ansvar som faktura- och ärendehantering, diarieföring och utlämning av handlingar, beslutshantering, delegeringar och annan ledningsdokumentation är en viktig del i ditt uppdrag.

I arbetsuppgifterna ingår också att sammanställa och följa upp viss statistik och rapporter samt hantering av hantering av information i SharePoint. En viktig del är att självständigt bedöma inkommande information, och samordna den på ett effektivt sätt, både inom Trafikverket och mot kunder, leverantörer och allmänhet.

För att verkligen komma till din rätt i rollen trivs du med att flexibelt prioritera mellan de olika arbetsuppgifterna, och har inga problem med att ha en dynamisk planering som förändras efter behov. Du behöver tycka om att ha mycket kontaktytor och vara bekväm och självgående i värdegrundsbaserade åtaganden som innefattar förståelse för integritet, sekretess och offentlighet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du initiativtagande som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga som bidrar till att du agerar smidigt i alla sammanhang. Att ge professionellt och effektivt stöd, såväl internt som i externa kontakter är en självklarhet för dig. Ditt agerande präglas av integritet och du har inga problem att omprioritera och anpassa i ditt strukturerade arbetssätt.

Vi söker dig som
  • har avslutad gymnasieutbildning
  • har flerårig erfarenhet av liknande självständiga administrativa arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning
  • har tidigare erfarenhet av och förståelse för hantering av offentlighets- och sekretessuppgifter
  • har god datorvana med mycket goda kunskaper i MS Officepaketet
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har goda kunskaper inom informationshantering (SharePoint-miljö)
  • har kunskap om administrativa krav gällande informationssäkerhet
  • har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll på motsvarande nivå inom statlig myndighet
  • har viss utbildning relaterat till offentlig förvaltning
Intervjuer sker via Skype eller i Solna

Placeringsort: Solna

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-01

Upplysningar

Rekryterande chef Malin Holen
0101232446

HR-chef Underhåll Anders Löfgren
0101235362

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Malin Holen
Telefon 0101232446
Område Solna
Yrkesroll Administration, Assistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 mars 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.