Inköpare

Inköpare

Arbetsuppgifter
I rollen som Inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs.

Du kommer att arbeta med operativt inköp, vara en del av ett inköpsteam samt stödja kvalificerad inköpare med inköpsadministration. Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med förnyad konkurrensutsättning. Dessutom genomför du enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad inköpare, som är ytterst ansvarig för projektens upphandlingar och befintliga avtal. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete. Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter. Beroende på erfarenhet och intresse kan du arbeta med investerings- eller underhållsprojekt.

Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet och kontraktens totalekonomi samt för uppföljning av leveransen och erfarenhetsåterföring. Aktiv dialog med leverantörer, uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som Inköpare har du en vilja att ta ansvar, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av offentliga upphandlingar alternativt inköp av infrastrukturprojekt
  • har kunskaper inom LOU/LUF alternativt entreprenadjuridik AB/ABT
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • erfarenhet av upphandlingssystem
Placeringsort är på Trafikverket på Solna Strandväg 98. Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Läs mer om våra förmåner och balans i livet på https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Första intervjun kommer att hållas i Solna mellan den 18-20 december.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi ser gärna både interna och externa sökande. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-12

Upplysningar

Rekryterande chef Elisabeth Söderberg
0101230247

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Richard Ericsäter
0101232444

ST Anna Kraft
0101236615
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Söderberg
Telefon 0101230247
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.