HR-specialist Rekrytering

HR-specialist Rekrytering

Som HR-specialist Rekrytering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Brinner du för kompetensbaserad rekrytering, chefsstöd och kandidatupplevelse lika mycket som vi? Då vill vi jobba med dig!

Som HR-specialist inom rekrytering blir du viktig för att bidra till hög kvalitet och en professionell rekryteringsprocess. Arbetsuppgifterna spänner över hela rekryteringsprocessen - från start till mål - och du kommer att arbeta självständigt i flera parallella processer samtidigt.

Eftersom Trafikverket har över 150 olika yrken är arbetet omväxlande, lärorikt och framförallt roligt! Hos oss får du möjlighet att utveckla en bred och unik förståelse för många olika områden, exempelvis samhällsbyggnad, teknik, IT, ekonomi och säkerhet.

I din roll är du en konsultativ och rådgivande partner till våra chefer och stöttar genom hela rekryteringsprocessen. Du är trygg i din kompetens och trivs med att hantera såväl detaljerna i en rekryteringsprocess, som att vara ett coachande stöd till den rekryterande chefen!

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du självgående, strukturerad och brinner för att ge god service och leverera hög kvalitet. Du har du en god samarbetsförmåga och trivs med många olika kontaktytor. I det nära samarbetet med rekryterande chef är du kvalitetsmedveten och har förmåga att driva processen framåt. Gentemot kandidat har du ett professionellt bemötande med hög integritet och i teamet bidrar du med energi och arbetsglädje.

Vi söker dig som
  • har en examen från högskola/universitet inom personal- och arbetslivsområdet eller liknande akademisk examen som tillsammans med relevant och aktuell erfarenhet inom rekrytering kan bedömas likvärdig
  • har minst 4 års arbetslivserfarenhet där du har haft rekrytering som din huvudsakliga arbetsuppgift och där du har arbetat operativt inom rekrytering och varit drivande i rekryteringsprocessen från start till mål. Du har arbetat i alla delar från behovsanalys, till utformning av annons, sätta tidsplan, arbetat med urvalsarbete, intervjuer och efterarbete.
  • har erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad rekrytering
  • har arbetat med rekrytering till en större organisation eller en statlig myndighet
Det är meriterande om du
  • har certifikat inom AONs-testverktyg inom rekrytering
  • har erfarenhet av arbete med search på LinkedIn
  • har rekryterat inom Samhällsbyggnad, Teknik eller IT
Denna tjänst är en visstidsanställning med omgående behov fram till årsskiftet 2021/2022 med möjlighet till eventuell förlängning.

Möjlig placeringsort för denna tjänst är antingen Solna eller Malmö.

Då Trafikverket verkar över hela Sverige förekommer resor i tjänsten.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att ske via skype under vecka 11-12.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-08

Upplysningar

Rekryterande chef Julia von Weber
0101233849

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Anders Stoor
0101236356
Mer info
Kontaktperson Julia von Weber
Telefon 0101233849
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.