Funktionsansvarig Fastighet och Miljö till ERTMS

Funktionsansvarig Fastighet och Miljö till ERTMS

Arbetsuppgifter
Som funktionsansvarig för Fastighet och Miljö tar du fram strategier för, styr och samordnar arbetet med fastighets- och miljöfrågor i projekt ERTMS. Du säkerställer att det operativa arbetet med fastighets- och miljöfrågor i projektet genomförs i enlighet med lagar och fastställda riktlinjer och policys.

Du deltar i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet och under byggskedet till överlämning av färdig anläggning. Du leder och fördelar arbetet för projektets markförhandlare och miljöspecialister. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig, ansvarar för att utarbeta interna arbetssätt samt bidrar till projektets riskarbete.

Du ingår även i ett nätverk av miljöspecialister och markförhandlare inom Stora projekt, avdelning Teknik, Miljö och Fastighet. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • Har högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt eller miljörätt. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • Har goda kunskaper inom miljörätt
  • Har flerårig arbetslivserfarenhet av styrning och ledning i en samordnande funktion inom fastighet och/eller miljörätt
  • Har körkort för personbil
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om
  • Har erfarenhet av arbete kopplat till järnvägsbyggande
  • Har erfarenhet av beställarorganisation
  • Har erfarenhet av plangenomförande inom infrastrukturprojekt
Som person har du förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Du är strukturerad, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du är självgående och har en god analytisk förmåga samtidigt som du är lösningsorienterad och initiativtagande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-22

Upplysningar

SACO Edina Smlatic
0101231698

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

ST Airi Larsson
0101236243

Rekryterande chef Barbro Ovrén
0101241820
Mer info
Kontaktperson Edina Smlatic
Telefon 0101231698
Område Solna
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.