Enhetschef för Kommunikation

Enhetschef för Kommunikation

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Är du en chef som får andra att lyckas? Trafikverket är inne i en spännande utvecklingsfas med många komplexa uppdrag kopplat till att göra Sverige tillgängligt.

Kommunikationen och arbetet med att nå ut på ett sammanhållet sätt till våra målgrupper är ett viktigt uppdrag. Under de senaste åren har vi utvecklat organisationen och våra sätt att arbeta målgruppsanpassat.

Hos oss blir du del i en större avdelning med tre enheter. Vi arbetar tillsammans för att skapa ny, modig och engagerande kommunikation. Under kommande år ska vi utveckla vårt sätt att kommunicera i nya och digitala kanaler ytterligare.

Som enhetschef ansvarar du för en av våra enheter med ca tio medarbetare. Uppdragen varierar men handlar mycket om att nå ut till både trafikanter, resenärer och närboende i vår region.

Du ingår i ledningsgruppen för kommunikation Stockholm-Öst och för att trivas i rollen så behöver du drivas av att motivera, engagera och coacha andra till att göra ett bra jobb. Du blir en viktig del i vårt arbete med att skapa kreativa team och en arbetsmiljö som bidrar till att vi ständigt utvecklas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att vara chef med medarbetaransvar
  • har flera års arbetslivserfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
  • har arbetslivserfarenhet av att driva förändring i en ledande roll
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet från en större organisation
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du är trygg i din ledarroll där du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet, engagemang och ett strukturerat arbetssätt. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att prioritera, fatta beslut och klargöra riktning är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-29

Upplysningar

Rekryterande chef Linda Corsvall
0101236933

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
Mer info
Kontaktperson Träffa en av Trafikverkets medarbetare:
Telefon 0101236933
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.