Enhetschef Trafiksäkerhet järnväg

Enhetschef Trafiksäkerhet järnväg

Arbetsuppgifter
Rollen som enhetschef innebär ett stort ansvar och ett starkt mandat i att leda en spännande och central verksamhet med stor påverkan på järnvägssektorn. Enhetschefens uppdrag är att leda ett team av ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet, utveckla verksamheten vidare och fortsätta skapa förutsättningar för god framdrift i trafiksäkerhetsfrågorna inom järnväg.

Fokus i rollen är att prioritera och skapa en struktur för den mängd förfrågningar som kommer till enheten, samt säkerställa att projekt avslutas på ett framgångsrikt sätt. Ytterligare ett fokusområde är att bygga ett starkt och hållbart team och skapa en vi-känsla hos verksamhetens medarbetare.

Rollen som enhetschef är placerad i vårt verksamhetsområde Planering och inom avdelningen Transportkvalitet. Avdelningen har två enheter för trafiksäkerhet varav den lediga rollen finns på enheten Trafiksäkerhet Järnväg. Enheten levererar expertkunskap inom trafiksäkerhet på järnväg kopplat till de transportpolitiska målen samt halveringsmålet att minska antalet döda på järnvägen med 50 %. Enhetens medarbetare arbetar bland annat också med olycksutredningar samt identifierar behov, brister och tillståndsförändringar i järnvägssystemet. En stor del i såväl ditt som medarbetarnas arbete är att samverka såväl internt som externt. Enheten som idag består av ett trettiotal medarbetare har kommit långt i utvecklingen av arbetssätt inom trafiksäkerhetsområdet.

Som ledare är ditt uppdrag att utveckla denna verksamhet vidare och fortsätta skapa förutsättningar för god framdrift i trafiksäkerhetsfrågorna. En av utmaningarna ligger i att prioritera och skapa en struktur för den mängd förfrågningar som kommer till enheten, samt säkerställa att projekt avslutas på ett framgångsrikt sätt.

Som enhetschef sitter du i en ledningsgrupp för avdelning Transportkvalitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har flerårig och framgångsrik erfarenhet av chef och ledarroller
  • har god järnvägskunskap
  • har förmåga att leda en komplex verksamhet med avgörande påverkan på järnvägssektorn
  • har god förmåga att leda experter
  • har erfarenhet av att leda i förändring
  • har högskole- eller universitetsexamen (minst 180 hp eller motsvarande) inom relevant område alternativt utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du:
  • har goda kunskaper inom trafiksäkerhetsområdet, framförallt kunskap av säkerhetsfrågor inom järnväg
  • har erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och ständiga förbättringar
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Frågor om tjänsten besvaras av Maria Eriksson, 073-944 50 95, maria.eriksson@poolia.se och Sofia Jansson, 072-074 20 43, sofia.jansson@poolia.se. Du kan ansöka via Poolias hemsida eller via Trafikverkets hemsida. Sista ansökningsdag är 2019-10-21.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-21

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Maja Edvardsson
0101237163
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.