Enhetschef Trafiksäkerhet Väg

Enhetschef Trafiksäkerhet Väg

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
För en nytänkande ledare finns nu möjlighet att leda ett team av ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet. För dig som drivs av att leda samverkan i en föränderlig miljö är det här en mycket spännande roll.

Rollen som enhetschef är placerad i vårt verksamhetsområde Planering och inom avdelningen Transportkvalitet. Avdelningen har två enheter för trafiksäkerhet varav den lediga rollen finns på enheten Trafiksäkerhet Väg. Enheten levererar expertkunskap inom trafiksäkerhet på väg samt har ansvar för bl.a. nationell samverkan för nollvisionen och Vision Zero Academy, ett kunskapscentrum inom nationell och internationell trafiksäkerhet.

Som enhetschef är ditt uppdrag att utveckla denna verksamhet vidare och på ett effektivt sätt leda samverkan, såväl internt som externt. För att nå dit ser vi att du banar väg för ditt team och skapar förutsättningar för goda prestationer. Som ledare bidrar du med kundfokus, en stor portion energi och ett tydligt fokus på trafiksäkerhetsfrågorna. En av dina utmaningar som enhetschef är att säkerställa att projekt drivs och avslutas på ett framgångsrikt sätt.

Som enhetschef sitter du i ledningsgruppen för avdelning Transportkvalitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig chefserfarenhet
  • god kunskap inom trafiksäkerhetsområdet
Det är meriterande om du har erfarenhet från fordonsindustrin och/eller näringslivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och ständiga förbättringar. För rollen som enhetschef söker vi dig som är lika nytänkande som resultatorienterad. Du trivs i en extrovert ledarroll där samverkan är ett av dina fokusområden, samtidigt som du har en affärsmässig och professionell framtoning. Ditt ledarskap kännetecknas av starkt driv och engagemang tillsammans med en stark kommunikativ förmåga. Vi ser det som en självklarhet att du brinner för att utveckla såväl team som medarbetare.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-22

Upplysningar

Rekryterande chef Marie Hagberg Backlund
0101230064

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Bertil Magnusson
0101235809
Mer info
Kontaktperson Marie Hagberg Backlund
Telefon 0101230064
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 mars (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.