Driven IT-tekniker till Datacenter

Driven IT-tekniker till Datacenter

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som IT-tekniker inom datacenter arbetar du med drift och underhåll av server inom Trafikverkets datacentermiljö. Du får en viktig roll i att tillhandahålla och förmedla direkt och indirekt IT-stöd till verksamheten, både genom att tillhandahålla säker tillgänglighet till data och funktion för verksamheten samt förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön.

Den operativa driftmiljön är baserad på MS Windows Server 2016 och 2018. I din roll som tekniker ingår dokumentering och beskrivning av rutiner, anvisningar och underhåll. Arbetet innebär också uppgifter med planerade ändringar och driftsättningar. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid då vi har höga krav på tillgängligheten i våra system som i sin tur möjliggör infrastrukturen.

Du kommer att ingå i ett kvalificerat team som producerar tjänster med hög kvalitet inom Windows miljön. Arbetet är självständigt, du får mycket eget ansvar och har dagliga kontakter med förvaltare och användare samt våra internationella leverantörer. Teamet arbetar agilt utifrån ITIL med larm-, incident- och problemhantering i den operativa och administrativa miljön.

Placeringen är i Solna men du förväntas kunna resa inom Sverige 3-4 dagar i månaden beroende på vad verksamheten kräver.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom IT eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Har flerårig arbetslivserfarenhet inom MS Windows Server i en stordatormiljö med tillhörande stödsystem
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • Körkort för personbil
Det är meriterande om du har kunskaper inom följande:
  • WMware
  • HyperV
  • Powershell
  • Cisco UCS
Som person har du en stark drivkraft att lära dig mer om vår IT miljö. Du arbetar strukturerat och spårbar och har god samarbets- och kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har därtill en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-29

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

Medarbetare Kimmo Viinanen
0101257210

ST Magnus Hedström
0101232828

SACO Kjell Israelsson
0101257225

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441
Mer info
Kontaktperson Björn Wesström
Telefon 0101234299
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.