Digital projektsamordnare

Digital projektsamordnare

Arbetsuppgifter
I rollen som digital projektsamordnare/funktionsansvarig i program Ostlänken leder du specialister inom digital projekthantering och samarbetar med projektledningen och med övriga funktionsansvariga. Du planerar, leder och styr det operativa arbetet inom funktionen. Vidare arbetar du med att ta fram övergripande styrning och handlingsplaner, identifiera utvecklingsområden, samordna pågående uppdrag samt driva och följa upp arbetet. Du och gruppen du leder följer upp att krav, lagar och regler inom funktionen är kända och efterföljs.

Andra viktiga arbetsuppgifter är resurssättning inom funktionen och att säkerställa att Ostlänkens projekt i projektering och produktion hanterar informationsflödet. Genom styrning säkerställs att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och är möjlig att återanvända.

Du kommer även att ingå i Stora projekts kompetensnätverk för digital projekthantering och delta i utveckling och implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets övriga Investeringsobjekt.

Organisatoriskt tillhör du avdelningen Teknik, miljö och fastighet - Digital projekthantering, här får du också möjligheten att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhet- och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av ledarskap eller projektledning, antingen som projektledare, arbetsledare eller uppdragsledare
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av anläggningsbranschen eller stora organisationer
  • har erfarenhet av rollen som beställare och har arbetat med informationshantering
  • har erfarenhet av riskhantering och ledningssystem
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Vi söker dig som vill driva och leda. Du har förmåga att se helhet, förstår vikten av samordning och prioritering och är duktig på att få grupper att arbeta tillsammans. Du har också lätt för att bygga relationer och tycker om att samarbeta med olika typer av människor.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort är Solna

Intervjuer kommer att hållas i Solna under v.45

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-23

Upplysningar

Rekryterande chef Camilla Rydén
0101231488

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Camilla Rydén
Telefon 0101231488
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.