BAP-koordinator

BAP-koordinator

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Har du erfarenhet från järnvägen och är redo för nya utmaningar? Vi söker nu en ny BAP-koordinator till Solna eller Örebro. Som BAP-koordinator arbetar du med koordinering och samordning av banarbeten och banarbetsprocessen, allt från projektnära till distriktsövergripande. Rollen innebär främst ansvar för samordning av banarbeten inom distrikt Öst/Stockholm men även medverkan vid nationell samordning.

Du kommer ansvara för planering och samordning av banarbeten så att kapacitetsbehovet har minsta möjliga påverkan på tågtrafiken. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att ta fram behovet av tider i spår för planerade större banarbeten (PSB) och tider i spår för övriga banarbeten. Arbetet innebär att stödja distriktet och projekten med planering och koordinering av banarbetstider och behov, uppföljning och rapportering av avvikelser mot avtalade banarbetsplaner samt stöd till revisionsplanering av banarbeten. Du kommer även att medverka i utveckling av rutiner och verktyg för framtidens banarbetsplanering. Resor i tjänsten förekommer några gånger per år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning logistik, ekonomi eller järnväg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
Det är meriterande om du
  • har kunskap och erfarenhet av banarbetsplanering, planering av kapacitet och arbeten på järnväg
Det är viktigt för oss att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter, har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat, har mycket god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Viktigt är mycket goda kunskaper i svenska i både i tal och skrift samt även i engelska.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-22

Upplysningar

Rekryterande chef Sofie Ordéus
0101234334

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055
Mer info
Kontaktperson Sofie Ordéus
Telefon 0101234334
Område Solna
Yrkesroll Administration, Koordinator, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.