Strategy Manager B2B

Strategy Manager B2B

Just nu letar vi efter en strateg till vår enhet som driver strategi för företagsaffären (B2B) med fokus på Svenska marknaden, en marknad i stor förändring där vi arbetar med initiativ för att säkra Telias marknadsledarskap även i framtiden. Jag heter Magnus Leonhardt och ansvarar för strategi och innovation mot företagsmarknaden i Sverige. Vi är ett lite och engagerat gäng som arbetar tvärs organisationen i Sverige och gruppen för att etablera nya förmågor, nya tjänster och få in kundens röst i vår vision att utmana Telia till att bli bättre. Vi arbetar i flera planeringshorisonter med affärsenheter och kunder och ansvarar för att vi omsätter trender och insikter till tydliga affärsmöjligheter och möjliggör att prioriterade aktiviteter och investeringar tar Telia i rätt strategiska riktning.

Din nästa möjlighet?
Som "Strategy Manager" är din roll främst att genomlysa, bygga logiken samt vara ansvarig för interna och externa strategiska initiativ till tydliga beslut, men även att stötta strategienheten i att identifiera, utveckla fram och genomföra strategiaktiviteter med djup förankring i affären och kalibrering med kunder i Sverige. För att uppnå detta jobbar vi genom matrisen i organisationen och främst med interna resurser men även tillsammans externa resurser så som konsulter, kunder och partners.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, kunna utmana status quo och vara motiverad av nya möjligheter kopplat till moderna arbetssätt, kundbehov och nya tekniska förutsättningar. Det är också viktigt att kunna navigera i en stor organisation som Telias och säkra att vi förankrar väl underbyggda initiativ och investeringar vid rätt tillfälle. Du strukturerar och ansvarar även för strategiska initiativ för att identifiera, utreda, förankra och motivera investeringar eller förändringar, här förväntas du även stötta eller vara ansvarig för vår (M&A) förvärvsprocess som en del i beslut och integrationsanalysen.

I den här rollen blir det viktigt för dig att arbeta nära affärsledningen samt tillsammans med strategiteamet och att kontinuerligt bygga nätverk genom Telias organisation med tex Affärsenheter och Infra inom verksamheter i Sverige, men även med enheter inom gruppen så som våra produkt områden, Group Strategy och Division X.

Och vem är du?
Vi söker dig som känner passion för att vara del i att skapa en ny aktör i marknaden och kan ta hävstång i en gedigen kunskap och erfarenhet i vitala områden om tex marknadens utveckling, tekniktrender och vad som är värdeskapande för företagsmarknaden. Du har möjligen arbetat som management konsult och har förmåga att, genom ett strukturerat strategiskt och utredande arbete, omsätta trender, fakta, tankar och ideer till planer och beslutsunderlag på ett strukturerat kvantitativt sätt.

Du har god förmåga att förstå vad som skapar intern operationell effektivitet samt kan omsätta det i ett relevant strategiskt tänk på ett strukturerat kvantitativt.

Du har god människokännedom och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroenden på alla nivåer i företaget. Du har förmågan att kunna utmana traditionella tillvägagångssätt. Din omgivning bör uppfatta dig som en utmanande, engagerande, kommunikativ och driven person som ställer höga och relevanta krav.

Din personlighet:
  • Du är analytiskt lagd med en förmåga att strukturera komplexa problem till en arbetsplan och till beslutsunderlag
  • Du är nyfiken och genuint intresserad av omvärldstrender och vad det faktiskt innebär för vår bransch och vår organisation från ett kommersiellt och strukturellt perspektiv
  • Du gillar utmaningar och trivs i en miljö där du får möjlighet att skapa tydlighet i riktning och prioriteringar, du har ett högt engagemang i att få saker att ske och har god arbetskapacitet
Din erfarenhet:
  • Du har relevant universitets-/högskoleexamen eller likvärdigt
  • Erfarenhet av strategiprojekt tex kopplat till förvärv och integration eller liknade områden där du arbetat med kvalitativ och kvantitativ analys
  • Erfarenhet från att ha arbetat med affärsutveckling i större organisationer inom tex IT, telekommunikation eller konsultbolag
  • Agilt arbetssätt, du kanske har varit tex konsult eller arbetat med affärsutveckling?
  • God kunskap om kommunikationsindustrins utveckling mot molntjänster och nya värdeströmmar samt att kunna omsätta detta i värde för både Telias kunder och utveckling av Telias operationella modell
Intresserad?
Om du vill komma in i telco värmen och bli en del av strategi teamet, sök jobbet! Vill du veta mer, ring mig på +46 72 540 1440 eller kontakta mig på LinkedIn eller vi a email magnus.leonhardt@teliacomapny.com. Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig. Sista ansökningsdag är 2022-06-07.

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 juni 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That's how we make a difference for our customers in the big and in the small. That's how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.