Senior IT-konsult

Senior IT-konsult

Trivs du att arbeta med en variation av IT-miljöer och nya tekniker? Vill du vara en del av ett kompetent team av IT-konsulter och tekniska säljare? I vårt gäng kommer du att få jobba med Telias senaste erbjudande, IT-avdelning som tjänst, och jobba med en stor variation av kunder!

Placeringsort är antingen Göteborg eller Stockholm (Solna).

Din nästa utmaning?
Jag som leder teamet heter Lina Jacobson. Vårt ansvar är att generera nya affärer till kundvård, leverans, kundprojekt och systemutveckling. Allt med kunden i fokus. Arbetet sker främst från vårt kontor och på plats hos kunden vid behov. Du kommer att arbeta parallellt med flera kundprojekt och driva förbättring och effektivisering så att våra kunder har en framtidssäker IT-miljö.

Rollen omfattar, men är inte begränsad till:
 • Onboarding av kunder till vår IT-avdelning som tjänst, allt från dokumentation av kundens miljö till att introducera kunden och dess anställda till deras nya IT-avdelning.
 • Utveckla våra kunder så att det har rätt IT-miljö för sin verksamhet.
 • Driva och implementera våra kundprojekt från början till slut.
 • Installera nya kundlösningar och förändringar i tex IP-nätverk, Windows server och molntjänster (Microsoft 365).
 • Stötta våra Technical Account Managers med teknisk expertis i kundärenden.
 • Hålla presentationer och utbildning hos kund.

Vem är du?

Detta är en omväxlande roll som kräver att du har en bred förståelse av olika IT-miljöer, teknologier och en förståelse för olika kunders behov. Du är en lösningsorienterad person som vill förstå kundens problem och kunna erbjuda innovativa lösningar. Du trivs i en projektledande roll och har förmågan att hantera flera projekt samtidigt.

Dina personliga egenskaper:
 • Serviceinriktad - du prioriterar kundnöjdhet och kan på eget initiativ lösa kundens problem.
 • Resultatorienterad - du arbetar uthålligt och anpassar dig för att hantera svårigheter och uppnå mål.
 • Problemlösare - du analyserar situationer och kan identifiera effektiva lösningsåtgärder.
 • Kommunikativ - du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.
 • Du har ett personligt intresse för teknik och är nyfiken på att lära dig nya saker.
Din erfarenhet:
 • Minst 1-2 års erfarenhet av Microsoft 365-produkter, tjänster och licensmodeller samt implementation och support av dessa, t.ex. Azure AD, Enterprise Mobility + Security.
 • Erfarenheter av att själv genomföra installationer och felsökning av nätverk.
 • Kunskap inom Windows Server (installationer, migreringar, drift, hantering och felsökning).
 • Flytande i svenska språket, både i tal och i skrift.
Certifiering är en merit men kan även erbjudas. Det är användbart om du är certifierad i exempelvis, Azure eller O365 MCSA / M365 (på associate-nivå) och CCNA eller motsvarande.

Mer än ett arbete!
Oavsett vilken position du söker, kommer vi att ge dig de verktyg och stöd du behöver för att växa hos oss, både professionellt och individuellt. Vi kan erbjuda dig din nästa stora möjlighet i ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med lika stor tillgång till nya möjligheter. Vi respekterar och värdesätter mångfalden hos människor. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö möjliggör vi också flexibilitet och erbjuder ett brett utbud av personalförmåner.

Intresserad?
Vill du bli en del av vårt gäng, sök tjänsten via vårt rekryteringssystem på Telias hemsida. För att spara dina personuppgifter på ett säkert sätt kan vi inte hantera din ansökan via e-post. Vill du veta mer, ring mig på +46 0706 102224 eller kontakta mig via mail på lina.jacobson@teliacompany.com.

Tillsättning sker löpande, så tveka inte att ansöka så snart du kan!

Welcome to Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Konsult
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the world's most connected regions. We're empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.