Security Specialist Internal Investigator

Security Specialist Internal Investigator

Har du erfarenhet av att driva utredningar och arbeta brottsförebyggande? Trivs du i ett sammanhang där du får kombinera analytiskt arbete och dokumentation med verksamhetsnära arbete som innebär samverkan med flertalet verksamhetsområden samt att utbilda inom säkerhetsområdet? I rollen som Security Specialist Internal Investigator på Telia blir du en viktig del i arbetet att höja säkerhetskulturen ytterligare!


Är det här din nästa möjlighet?

Telia Company Corporate Investigation tillhör Group Security. En av funktionerna inom Security är brottsförebyggande arbete vilket omfattar att planera-, utforma-, koordinera- och samverka inom en mängd olika områden för att skapa trygghet och förtroende i affärer med våra kunder, och självklart även hos våra interna medarbetare. Utredningsteamet består av 24 personer som sitter fördelade i olika enheter inom bolaget och hanterar alla typer av internutredningar kopplat till incidenter, allvarliga händelser och/eller brott. Vi sitter fysiskt fördelade i hela Norden och Baltikum.

Jag som ansvarar för funktionen och leder teamet heter Erik Strandberg och nu söker jag alltså dig som vill jobba i en roll som internutredare och utbildare inom säkerhet.

Då vi fokuserar på utredningar och förebyggande arbete så är en viktig del i rollen att jobba med analyser, identifiera säkerhetsbrister och risker, stötta med förebyggande åtgärder, dokumentation och att utbilda vår personal. Detta är ett ständigt utvecklande arbete, i takt med samhällets utveckling. Du kommer arbeta nära många olika verksamhetsområden inom hela företaget, till exempel personalorganisationen, kredithantering och kundtjänster. Resor förekommer i tjänsten några gånger per år, i huvudsak inrikes.

Rollen inkluderar, men är inte begränsad till:
 • Driva och genomföra internutredningar
 • Genomföra intervjuer
 • Identifiera säkerhetsbrister och stötta med förebyggande åtgärder
 • Stötta inom säkerhetsrelaterade områden
 • Analysera data och processer
 • Dokumentation och presentation av utredningar
 • Utveckla/förbättra arbetssätt, rutiner och arbeta med styrdokument
 • Utbildning av interna medarbetare.
Är det här du?
Jag tror att du som söker dig till den här rollen är en innovatör, kommunikatör och trevlig kollega i samma person. Då vi har ett tvärgående uppdrag genom alla funktioner och dotterbolag så ser jag gärna att du, i rollen som internutredare, vågar ta egna beslut, kan arbeta självständigt, knyta nya kontakter inom företaget samt aktivt arbeta för att vi ska nå vårt mål att vara bransch ledande inom säkerhet.

Att arbeta med konfidentiella utredningar inom Telia innebär att du behöver ha hög integritet samtidigt som du har förmågan att på ett prestigelöst sätt samarbeta med andra personer, både internt och externt. Jag värdesätter tidigare utredningserfarenhet där alla berörda parters intressen tillvaratas på ett korrekt sätt. Du har även bra koll på hur våra brotts- och säkerhetsvårdande myndigheter fungerar.

Dina personliga kompetenser
 • Du har hög integritet
 • Du vågar leda genom att samarbeta med andra, där ni utvecklas tillsammans
 • Du respekterar våra anställda, vårdar våra kunder och ser till att våra lösningar gynnar alla
 • Du vill förenkla genom att utmana det som finns och testa nya vägar
 • Du har en positiv attityd och förmåga att anpassa dig till olika situationer och människor som du möter
 • Du är trygg i dig själv och har förmåga att bygga förtroende och goda relationer
 • God kommunikationsförmåga, såväl tal som skrift på svenska och engelska, samt en pedagogisk ådra.
Din erfarenhet
 • Relevant utbildning inom området, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Grundläggande juridisk utbildning (gärna brottsbalken) eller likvärdig erfarenhet
 • Erfarenhet av utredningar och intervjuer, där objektivitet och rättssäkerhet är avgörande
 • Erfarenhet av att hålla utbildningar
 • Erfarenhet av rapportskrivning och dokumentation
 • Erfarenhet av att arbeta med policy dokument
 • God IT-kompetens.
Eftersom anställningen innebär arbeten vid skyddsobjekt krävs godkänd säkerhetsprövning, registerkontroll och att du innehar svenskt medborgarskap.

Mer än bara ett jobb!
Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?
Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på, erik.z.strandberg@teliacompany.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Talent Acquisition Partner, Emelie Sillén på, emelie.sillen@teliacompany.com.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Vänta inte med din ansökan då urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, som är 2021-05-23.

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 maj 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the world's most connected regions. We're empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.