Projektekonom

Projektekonom

Är du en ordningsam ekonom med sinne för siffror och har ett utpräglat logiskt tänkande? Just nu söker vi en engagerad Projektekonom vars främsta uppgift är att stötta våra projektledare och verksamhetskonsulter i ekonomisk administration och fakturering. Vi är en snabbväxande enhet och hos oss på Conversational & Integrated Solutions (CIS) får du möjlighet att både utveckla såväl rollen som din egen kompetens.


Är det här din nästa möjlighet?

CIS befinner sig i en mycket spännande utveckling och starkt expansiv fas på de nordiska och baltiska marknaderna. En av våra ekonomer har bestämt sig för att gå vidare till nya utmaningar och jag söker nu dennes ersättare.

Vårt team består av en härlig mix av personer, 13 stycken för att vara exakt, med olika bakgrund, erfarenheter och intressen. Tack vare en en god sammanhållning, bra dialog och mycket humor har vi tillsammans skapat en dynamik och energi där vi framgångsrikt kämpar hårt för både våra kunder och varandra för att klara våra mål

Det är viktigt att våra kunder är nöjda med samarbetet i sin helhet. En pusselbit i detta är en korrekt fakturering, vilande på en god ekonomisk kontroll. Vi erbjuder våra kunder en rad avtals- och finansieringsformer med olika faktureringslösningar. Vår enhets tjänster är ofta en komponent i en mycket stor funktionsaffär. Den ekonomiska administrationen runt detta kan bli komplex.

I takt med att du lär dig uppgifterna och börjar förstå vår affärsverksamhet kommer du involveras i mer komplexa uppgifter och arbeta självständigt med konsult- och licensfakturering, löpande prognoser samt controlling och ekonomiska analyser av kunder och projekt.

Rollen inkluderar, men är inte begränsad till:
  • Stötta projektledare och verksamhetskonsulter i deras ekonomiska administration och fakturering av sina leveransprojekt
  • Bistå med ekonomiska underlag för konsultfakturering och intäktsprognoser med tillhörande registrering och fakturering i våra system (primärt SAP, Excel, Lokus)
  • Utveckling och effektivisering av befintliga arbetssätt.
Jag som rekryterar till tjänsten heter Ulf Söderström och leder ett kundfokuserat team med projektledare och ekonomer. Projektledarna har kundansvar för över 300 företag och offentliga verksamheter. Ekonomerna utgör kompetenscentrat CIS Billing Support för hela enhetens erbjudanden på alla geografiska marknader. CIS står för Conversational & Integrated Solutions.

Kort om Conversational & Integrated Solutions
Vi utför konsulttjänster och levererar IT-tjänstelösningar för professionella kundkontakter via digitala, automatiserade och personliga kundmöten (röst/video). Vi har över 200 medarbetare som arbetar med produkterbjudanden som Genesys, WebCC och TeleQ men framförallt Telia ACE, som du kan läsa mer om här www.ace.teliacompany.com.


Är det här du?

Vi söker dig med ekonomisk bakgrund, ett sinne för siffror och som framgångsrikt tar sig an uppgifterna genom att arbeta strukturerat och metodiskt både i inlärning och arbetssätt. Du har även drivkraften och viljan att ständigt utveckla och effektivisera arbetssätt. Du vet vikten av noggrannhet eftersom fel kan bli långtidsverkande, kostsamma och framförallt kan de försämra en kundrelation. De ekonomiska cyklerna och dess dead-lines som gäller för börsnoterade aktiebolag ser du som självklarheter att efterleva. Givet din erfarenhet är du även väl insatt i att arbetsmängd och tempo varierar i den här typen av roll och därför är det viktigt att du både trivs i en snabbrörlig miljö och har förmåga att anpassa dig efter verksamhetens behov.

Eftersom du kommer ha daglig kontakt med kunder och medarbetare runt om i koncernen måste du kunna uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på svenska och engelska. Flertalet av de stödsystem vi använder har enbart stöd för svenska språket.

Dina personliga kompetenser
  • Positiv och inriktad på möjligheter snarare än problem - hinder ger en chans att lära sig nya vägar
  • Pedagogisk och tålmodig - du har förmåga att förklara ekonomisk komplexitet
  • Resultatinriktad med vana att jobba mot deadlines och uppsatta mål, med kunden i fokus
Din erfarenhet
  • Ekonomisk utbildning vid högskola/universitet/YH (vi uppmuntrar både nyutexaminerade och erfarna ekonomier att söka!)
  • Erfarenhet av SAP och konsult- eller projektfakturering, inom IT/telekom-branschen är meriterande
  • Goda kunskaper och kommunikativ förmåga i svenska och engelska, tal och skrift
  • Språkkunskaper i finska, norska, danska, tyska eller baltiska språken är meriterande
Mer än bara ett jobb!
Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?
Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på 0722-363620 eller maila till ulf.soderstrom@teliacompany.com.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2021-04-25.

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the world's most connected regions. We're empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.