Key Account Manager

Key Account Manager

Jag heter Olle Svensson och mitt team heter Connected & Smart Building, Public & Large Accounts inom enheten Connected & Smart Building. Våra kunder är de större fastighetsbolagen och stadsnät. Just nu letar vi efter en Key Account Manager.

Är det här din nästa möjlighet?
Vi jobbar inom fiberaffären och smarta fastigheter på Telia där vi erbjuder uppkoppling med bredband, TV och IoT. Det är stor efterfrågan för uppkopplade och smarta fastigheter, därför kommer du att få ansvar för ett antal befintliga konton men du förväntas även bearbeta nya kunder.

Tidigare har Fibermarknaden handlat om utbyggnad och Telia har skrivit avtal med fastighetsägare och stadsnät om leverans av bredband och TV vartefter fiber har etablerats. Nu förändras Fibermarknaden i takt med att kunder använder sin fiberinfrastruktur till att digitalisera sitt fastighetsbestånd. Detta medför att Telia måste utveckla Fiberaffären för att vara relevanta och hitta intäkter på en pressad marknad.

I rollen blir du nyckel i den förändringsprocess Telia är mitt uppe i. Det innebär att du kommer att få möjligheten att bidra till en positiv förändring och en ständig kravställan mot organisationen på nya produkter och tjänster. Jag förväntar mig att du ständigt utmanar våra invanda arbetssätt, mig som ledare och dina kollegor.

Är det här du?
För att lyckas i den här tjänsten behöver du minst 2-5 års erfarenhet av storkundsförsäljning, gärna mot fastighetsägare eller stadsnät. Du är självständig med stor initiativförmåga samtidigt som du är en lagspelare som gillar ett tillåtande klimat i vårt team. Du har tidigare jobbat proaktivt med att skapa både tillväxt och lönsamhet för befintliga och nya kunder. Du drivs av att skapa nya möjligheter inom digitaliseringen av våra kunder.

Din personlighet:
  • Professionell och skicklig relationsbyggare som inger ett starkt förtroende hos dina kunder
  • Hämtar inspiration genom tuffa utmaningar och tydliga mål
  • God affärsförmåga med en helhetssyn på försäljning
  • Lyhörd inför kundens behov i kombination med en förmåga att övertyga
Din erfarenhet:
  • 2-5 års erfarenhet av storkundsförsäljning
  • B2B-försäljning gentemot komplexa kunder, kundunika lösningar och LUK/LOU
  • Strategisk analys, resultat- och budgetansvar
  • Erfarenhet inom försäljning mot fastighetsägare eller inom digitalisering/IoT är ett plus
Mer än bara ett jobb!
Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?
Är du en person som drivs av förändring är detta något för dig. Tveka inte att kontakta mig på olle.svensson@teliacompany.com så berättar jag mer. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2022.

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That's how we make a difference for our customers in the big and in the small. That's how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.