Financial Controller

Financial Controller

Just nu letar vi efter en social och kvalitetsinriktad Financial Controller med placering i moderna lokaler vid Mall of Scandinavia i Solna. Jag heter Anneli F Börjesson och ansvarar för ett av våra redovisnings- och rapporteringsteam inom Telia Company Finance Shared Services (FSS).

Din nästa utmaning?
Det här är ett jobb för en driven och nyfiken ekonom med goda redovisningskunskaper och helhetsförståelse för de ekonomiska processerna. Den vi söker är duktig på att driva förändringsarbete och tycker om att samarbeta med andra.

Lagandan är hög och du kommer ingå i ett team med närmare 20 professionella medarbetare som arbetar med leverantörsreskontra, kundreskontra, redovisning och rapportering för nästan 50 legala enheter. Förutom löpande arbete - högt och lågt - och förbättringsarbete så deltar vi i många projekt och löser diverse ekonomirelaterade ad hoc-frågor.

Rollen innebär bland annat löpande redovisning och avstämningar, kvalitetssäkring, rapportering och att delta i projekt. Att agera bollplank och stötta arbetskamrater och stakeholders med analyser och generella redovisningsfrågeställningar ingår också i ansvaret.

Dina ansvarsområden kommer bland annat vara:
 • Delaktig i teamets operativa arbetsuppgifter såsom löpande redovisning, avstämningar, månadsbokslut och rapportering till koncernen enligt IFRS
 • Säkerställa processer för intern kvalitetssäkring
 • Driva förändringsarbete både inom och utanför teamet tillsammans med representanter från andra avdelningar i bolaget
 • Stöd till kollegor i allmänna redovisningsfrågor
 • Analysera bl a KPI:er och utifrån dem initiera och driva förbättringar
 • Sammanhållande ansvar för olika processer såsom årsredovisnings- och revisionsprocessen.
Vem är du?
Du har en relevant examen, erfarenhet inom redovisning och har deltagit i projekt. Du har god förståelse för ekonomiprocessen end-to-end och dess beroenden. Vi uppskattar också en drivkraft för att nå resultat, en "doer" som med ett nyfiket sinne tar för sig och tar tag i det som behöver göras. Du är duktig på att utveckla och bibehålla relationer. Vi arbetar i flertalet system och ser därför gärna att du har lätt för att sätta dig in i olika typer av system. Våra stakeholders är viktiga för oss och du har ett nära samarbete med dem och också med andra kollegor inom FSS samt vår koncerngemensamma finansorganisation. Bra kommunikationsförmåga på engelska och svenska är därför viktigt.

Din personlighet:
 • Lagspelare
 • Gillar förändring
 • Positiv
 • Fokus på kvalitet.
Din erfarenhet:
 • Erfarenhet av kvalificerade redovisningsuppgifter inklusive bokslutsarbete
 • Har deltagit i och/eller drivit förbättringsprojekt
 • Hög nivå av Excelkunskap
 • God systemvana och intresse.
Mer än ett arbete!
Oavsett vilken position du söker, kommer vi att ge dig de verktyg och stöd du behöver för att växa hos oss, både professionellt och individuellt. Vi kan erbjuda dig din nästa stora möjlighet i ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med lika stor tillgång till nya möjligheter. Vi respekterar och värdesätter mångfalden hos människor. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö möjliggör vi också flexibilitet och erbjuder ett brett utbud av personalförmåner.


Intresserad?

Om du tycker det här låter spännande och vill arbeta tillsammans med mitt team och mig, ansök nu! Behöver du veta mer, kontakta mig på anneli.borjesson@cygate.se eller via LinkedIn. Urvalet pågår, så tveka inte att ansöka. Sista ansökningsdag är 2021-09-21


Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 sept 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the world's most connected regions. We're empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.