Financial Controller

Financial Controller

Just nu letar vi efter en ambitiös och framåtriktad Financial Controller med placering i moderna lokaler vid Mall of Scandinavia i Solna. Jag heter Anneli F Börjesson och ansvarar för ett av våra redovisnings- och rapporteringsteam inom Telia Company Finance Shared Services (FSS).

Din nästa utmaning?
Det här är ett jobb för en positiv och kvalitetsinriktad Financial Controller som har ett stort intresse för redovisning och ekonomisk kontroll, och som gillar att stötta sina mer juniora kollegor.

Lagandan är hög och du kommer att ingå i ett team med närmare 20 professionella medarbetare som arbetar med leverantörsreskontra, kundreskontra, redovisning och rapportering för nästan 50 legala enheter. Förutom löpande arbete och förbättringsarbete så deltar vi i många projekt och löser diverse ekonomirelaterade ad hoc-frågor. Vi letar därför efter någon som kan tänka utanför ramen och som inte drar sig för att kavla upp ärmarna och ta tag i det som behöver göras.

Rollen innebär bland annat kvalitetssäkring, att rapportera egna bolag, att delta i förändringsprojekt men också att agera bollplank och stötta sina arbetskamrater inom generella redovisningsfrågeställningar, skattefrågor och IFRS.

Dina ansvarsområden kommer bland annat vara:
 • Stakeholderansvarig med övergripande kontroll över vad som händer i de bolag som hanteras av teamet, vilket bland annat inkluderar likvidationer, verksamhetsöverlåtelser och fusioner
 • Stöd till övriga i teamet i allmänna redovisnings- och skattefrågor
 • Delaktig i teamets operativa arbetsuppgifter såsom löpande redovisning, skatterapportering och månatlig rapportering till koncernen enligt IFRS
 • Intern kvalitetssäkring, till exempel av balanskontoavstämningar, skattedeklarationer, inkomstdeklarationer och årsredovisningar.
Vem är du?
Du har en relevant examen och erfarenhet inom redovisning, med goda kunskaper inom skatt och IFRS. Vi uppskattar också en drivkraft för att nå resultat, ett nyfiket sinne och kreativitet. Vi arbetar i flertalet system och ser därför gärna att du har lätt för att sätta dig in i olika typer av system. Du finner motivation och glädje i att kunna hjälpa dina kollegor. Våra stakeholders är viktiga för oss och du har ett nära samarbete med dem och också med andra kollegor inom FSS samt vår koncerngemensamma finansorganisation. Bra kommunikationsförmåga på engelska och svenska är därför viktigt.

Din personlighet:
 • Lagspelare
 • Gillar förändring
 • Positiv
 • Fokus på kvalitet.
Din erfarenhet:
 • Bakgrund från redovisningsavdelning eller revisionsföretag
 • Goda kunskaper inom IFRS, K3 och skatt
 • Flera års erfarenhet från kvalificerade redovisningsuppgifter inklusive bokslutsarbete
 • Hög nivå av Excelkunskap
 • God systemvana och intresse.
Mer än ett arbete!
Oavsett vilken position du söker, kommer vi att ge dig de verktyg och stöd du behöver för att växa hos oss, både professionellt och individuellt. Vi kan erbjuda dig din nästa stora möjlighet i ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med lika stor tillgång till nya möjligheter. Vi respekterar och värdesätter mångfalden hos människor. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö möjliggör vi också flexibilitet och erbjuder ett brett utbud av personalförmåner.


Intresserad?

Om du tycker det här låter spännande och vill arbeta tillsammans med mitt team och mig, ansök nu! Behöver du veta mer, kontakta mig på anneli.borjesson@cygate.se eller via LinkedIn. Urvalet pågår, så tveka inte att ansöka. Sista ansökningsdag är 2021-04-14


Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the world's most connected regions. We're empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.