Digital Sales

Digital Sales

Till vårt team Regional Account Mid inom Business Large, söker jag nu en Digital Sales med stationering i Stockholm.

Jag heter Mikael Prece och är Försäljningschef för Regional Account Mid där vi idag är 8 stycken säljare geografiskt placerade i Stockholm och Mellansverige. Om du vill vara med och leverera högkvalitativa tjänster till våra kunder så bör du ta chansen och söka den här rollen.

Din nästa utmaning?
Som Digital Sales på Regional Account Mid ska du tillsammans med dina och teamets kunder bygga, underhålla och utveckla kundrelationer. Du ansvarar för att driva tillväxt på dina definierade kunder, vilket är medelstora och stora företag. Du får ett utvecklande och stimulerande arbete i en kreativ miljö med Telias breda portfölj av tjänster och Telias starka organisation.

I din roll ansvarar du för att:
  • Driva nyförsäljning och tillväxt på en definierad kundlista.
  • Driva säljuppdrag på teamets övriga kunder, t ex bearbeta dotterbolag.
  • Proaktivt agera på kampanjer och hantera inkommande leads.
Din primära kanal för försäljning är via Microsoft Teams, telefon, mail och e-marketing. Du kommer också att vara en aktiv del i Telias arbete att öka försäljningen och hit rate via digitala kanaler på Large Business.

Med en hög aktivitetsgrad skall du spendera den större delen av din tid med kund och genom proaktivt arbete skapa affärsmöjligheter, merförsäljning och generera tillväxt på dina och teamets kunder. Varje dag har du möjligheten att skapa affärsmöjligheter och bygga relationer med dina kunder där du presenterar lösningar, tjänster och erbjudanden och kommunicerar det värde som Telia tillför till kundens verksamhet.

Vem är du?
Jag ser att du har 3-5 års erfarenhet av B2B försäljning gärna från IT/Telekombranschen. Du har en hög aktivitetsgrad, högt affärsfokus och drivs av att ständigt utveckla dig själv, vår egen och våra kunders verksamhet. Du kan identifiera verksamhetsbehov, du arbetar självständigt i en affärsprocess och känner dig bekväm i att förhandla med beslutsfattare. Det är meriterande att ha kunskap och erfarenhet av leadsgenerering genom e-marketing inom B2B.

Vi lever i en bransch som är under förändring och det är en vardag som är viktig att kunna hantera. För att lyckas hos oss bör du drivas av att förändras och utvecklas. Det är ett utmanande arbete samtidigt som vi lever i en ständig utvecklingsprocess. Men har du rätt vilja, attityd och engagemang så har du alla möjligheter att lyckas!

Din personlighet:
  • Resultat- och målfokuserad, där du strävar efter att överträffa kundens förväntningar.
  • Teamspelare.
  • Självledarskap.
  • Hög aktivitetsgrad och driv.
  • Proaktivt affärsfokuserad.
  • Mycket god vana av Microsoft 365.
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.
Intresserad?
Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss på Telia samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Placeringsort är Solna. Om du har några frågor så får du gärna kontakta mig Mikael Prece på mikael.prece@teliacompany.com

Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig! Sista ansökningsdag är 2021-04-25.

Välkommen till Telia - Home to your next big opportunity!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is about bringing the world closer through technology. Our 20,000 talented colleagues serve millions of customers every day in one of the world's most connected regions. We're empowering people, companies and societies. This is our business. Our passion. Our home. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.