Bid Manager

Bid Manager

På Cygate får du chansen att hela tiden utvecklas och arbeta med kollegor som är bland de bättre i Sverige på sina respektive områden. Med hjärtan som bankar lika hårt för människor som för teknik förser vi våra kunder med säker IT-infrastruktur och smarta digitaliseringsresor. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan minst lika mycket om hur vi gör det: Vi vill göra det enkelt och roligt att vara människa i teknikens värld. Vi kallar det för Leading With Competence.

Din nästa möjlighet?
Som Bid Manager ingår du i enheten Sales Excellence inom COO på Cygate och är en viktig del inom anbudsarbetet och stöttar säljorganisationen genom att utforma konkurrenskraftiga och hållbara offerter och upphandlingssvar.

Vi tror att du är särskilt intresserad av:
 • Förhandling av kommersiella avtal
 • Att tolka legala avtalstexter och hur dessa omsätts i affären (avtalsjuridik, compliance, GDPR)
 • Anbudsprocesser, LOU
Exempel på vad du kommer att göra:
 • Vara drivande i avtalshandlingar och ansvara för avtalsstruktur och villkor
 • Vara sammankallande och sammanhållande i beslutsforum i pågående affärsdialoger
 • Hitta affärsmöjligheter i form av aktuella offentliga upphandlingar
 • Sätta dig in i kunders verksamhet, syfte, behov, mål och strategi för att ta fram lösningar
 • Säkerställa att de resurser som kunden efterfrågar levereras inom förväntad tid
Sales Excellence på Cygate
Vi stöttar våra regionsäljare runt om i Sverige med expertkompetens inom bland annat LOU och affärsstrategi. Vi arbetar för att skapa en struktur för Cygates säljorganisation som syftar till att underlätta offert- och anbudsarbete och göra fler, lönsammare och mer hållbara affärer.

Vem är du?
Du vill inspirera, engagera och uppmuntra människor till att prestera sitt bästa och om hur vi tillsammans bygger en bättre och mer hållbar framtid. Du är kommunikativ och affärsmässig och dina visioner kan du kommunicera till kund och praktiskt visualisera internt till dina kollegor.

Din personlighet:
 • Stort intresse av affären och kunden
 • Du håller lugnet i pressade situationer och agerar konstruktivt vid misslyckanden
 • Strukturerad
 • Lyhörd i att se vad du behöver förbättra/utveckla
Home of Experts
Sedan 1978 är vi nördigast i IT-branschen och med nätverk och säkerhet i vårt DNA kan vi uppmuntra våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Sedan 2006 är vi också en del av Telia Company och det ger oss en stabil grund att stå på. Vi tar med oss kompetens och glädje till alla möten, för vi vet att idéerna som bidrar till de mest hållbara lösningarna hittar oss när vi känner oss trygga och har roligt tillsammans. Vi är generösa och inkuderande i relation till varandra och vi ser mångfald som en möjlighet.

Intresserad?
Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen.

Om du har några frågor gällande den här specifika tjänsten så får du gärna kontakta mig Staffan Peterson - staffan.peterson@cygate.se eller på Linkedin. Rekryteringen sker löpande, så tveka inte att höra av dig. Sista ansökningsdag är 2022-05-30.

Passade den här rollen inte riktigt dig? Skicka in en spontanansökan via vår karriärsida och vi hör av oss om framtida möjligheter: https://pages.beamery.eu/telia/page/valkommen_till_cygate

Välkommen till Cygate - Home of Experts
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cygate is the leading systems integrator for data and telecommunications in the Nordics. With leading-edge knowledge in networking, IT security, telecom, mobility and operations, Cygate creates solutions for IT-infrastructure that increase efficiency and reduce risk levels for companies and organizations. In collaboration with the largest telecom operator in the Nordics as well as with the world's leading IT-suppliers, Cygate offers secure communication solutions based on cutting-edge technology. Cygate is owned by Telia Company and has 650 employees in 21 local offices in Sweden. Diversity enriches our business and our culture. It creates dynamics in our customer meetings, our ways of working and innovation in our teams. We believe diversity makes work more fun. You are most welcome to join us!