Senior Financial Controller Telenor

Senior Financial Controller Telenor

Telenor söker nu en engagerad och strukturerad Senior Financial Controller till Financial Controller teamet.

För Telenor kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Vår övertygelse är att uppkopplade samhällen är starkare samhällen. Som en Telenor-medarbetare kommer du att vara en viktig pusselbit av en större internationell organisation som vill skapa samhällsnytta genom att leverera förstklassig uppkoppling i de samhällen vi verkar.

Som Senior Financial Controller kommer du mötas av många spännande och utmanande redovisningsfrågor. Du är ansvarig mot vår outsourcingpartner inom redovisning och underhåller, följer upp och utvecklar samarbetet. Gillar du dessutom högt tempo och en verksamhet i ständig förändring kommer du trivas hos oss! Du kommer tillhöra en grupp på nio personer men du kommer också arbeta i ett nära samarbete med kollegorna inom Telenors skandinaviska kluster. Som Senior Financial Controller rapporterar du till Head of Financial Control.

Telenor är mitt i en pågående stark digital transformation och söker medarbetare som drivas av att tänka nytt och på eget sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Månads, kvartals och årsbokslut
 • Ansvarig mot outsourcingpartner inom redovisning och underhåller, följer upp och utvecklar samarbetet.
 • Huvudansvarig för GL och säkerställa och utveckla kontoavstämningsprocessen
 • Rådgivande i komplicerade redovisningsfrågor
 • Kravställare vid både nationella och internationella ansvarsrelaterade projekt
 • Proaktiv och kontinuerlig utveckling och effektivisering av processer och rutiner
 • Ansvarig för momsavstämning och bankkontakter
 • Samordna och delta i förbättringsprojekt samt ansvara för processkontroller inom ansvarsområdet.
Vem är du?

Vi ser att du har mångårig erfarenhet av kvalificerad redovisning från större bolag med komplex verksamhet och systemmiljö samt drivit förändringsarbeten och processutveckling. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och goda kunskaper inom IFRS och K3. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel samt goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av att arbeta mot outsourcing byrå alternativt SSC är starkt meriterande liksom erfarenhet av att drivit systembyten och RPA.

Som person söker vi dig med vana att arbeta självständigt på ett strukturerat och noggrant sätt. Du tar ansvar för deadlines och gillar att arbeta i en föränderlig miljö och testa nya arbetssätt. Vi ser att du har ett högt engagemang i kombination med ett analytiskt mindset. Du är en person med hög integritet och värnar om dina kollegor genom att vara lyhörd.

Vad kan Telenor erbjuda dig?
Nyckeln till vår framgång är en balanserad arbetskraft. För att säkra det arbetar vi aktivt för att främja en arbetsmiljö där våra anställda får stöd och egenmakt inom alla sina arbetsområden. Vi lovar dig ett mänskligt företag som har hög vilja till självförbättring och att snabbt anpassa sig till en digitaliserad värld. Du välkomnas varmt in till ett skickligt team av professionella kolleger och utöver detta erbjuder vi även:
 • Ett flexibelt arbetssätt - träna på lunchen utan att stressa tillbaka till jobbet, att i lugn och ro kunna lämna/hämta upp barn från förskolan och jobba hemifrån de dagar du behöver? Så länge du kan leverera vad du ska så är friheten stor.
 • Utbildningsprogram så att du som medarbetare kan fördjupa din kunskap och bredda kompetensen.
 • Ett generöst hälsovårdspaket innehållandes exempelvis Give me a break-days, friskvårdsbidrag, tjänstepension och mycket mer.
Har vi väckt ditt intresse?

Låter det intressant? Vill du höra mer? I denna rekrytering samarbetar Telenor med Mpya Finance. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se, 070-842 13 77 eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se.

Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För Telenor kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Vår övertygelse är att uppkopplade samhällen är starkare samhällen. Som en Telenor-medarbetare kommer du att vara en viktig pusselbit av en större internationell organisation som vill skapa samhällsnytta genom att leverera förstklassig uppkoppling i de samhällen vi verkar.