Chef Projektkontoret inom Digital affärsutveckling & IT

Chef Projektkontoret inom Digital affärsutveckling & IT

Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Samtidigt är vi ett serviceföretag i snabb förändring. Vi arbetar hela tiden med innovation och att utveckla vår förmåga att möta såväl nya affärskrav som kundernas behov av effektiva produkter, tjänster och metoder. Våra 1 800 medarbetare finns på drygt 100 platser i Sverige och Norge och vi omsätter 7,6 miljarder kronor.

Vi söker Chef Projektkontoret inom Digital affärsutveckling & IT

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för koncernens projektkontor för DA&IT. Däri ligger ansvar för genomförandet av alla projekt och initiativ i projektportföljen, avtalsportföljen, intern verksamhetsutveckling och i dagsläget även IT-säkerhet.
Digital affärsutveckling & IT på Svevia en ren beställarorganisation och består av enheterna Projektkontoret, IT-infra, Applikation och Digital affärsutveckling. Rollen ingår i IT ledningen.
Personal inom Projektkontoret är både intern samt externt kontrakterade.

Ansvaret inkluderar bl.a;
  • styrning och planering av IT projektportfölj kopplat mot verksamhets- och IT-strategi
  • budget och personalansvar inklusive säkring av resurser och kompetensförsörjning för enheten
  • att bereda initiativ och portföljunderlag för beslut i IT-ledningen
  • att leda, organisera, utveckla och säkra korrekt leverans, uppföljning och utvärdering av projekt
  • ansvar för avtalshantering både i linje och projekt
  • ansvar för intern verksamhetsutveckling
  • ansvar för att ta fram och underhålla ramverk för funktionens ansvarsområde
Vi söker dig som:
Är en ledare med stark drivkraft, initiativförmåga och har uthållighet att alltid avsluta uppdrag
Har akademisk bakgrund och har flerårigt arbete som projektledare inom IT och/eller programkontor
Har erfarenhet av ekonomistyrning och budgetarbete
Har erfarenhet av avtalsarbete gärna omfattande olika licensmodeller
Är affärsmässig, har kundfokus och är kostnadsmedveten
Är bra på att samarbeta samt etablera forum med leverantörer samt internt

Du förstår vikten av att följa den tekniska utvecklingen på marknaden så att nya tekniker kan omvandlas till affärsnytta för Svevia. Erfarenhet av ITIL, förvaltningsmodeller, verksamhetsarkitektur och VU-processer är starkt meriterande. Tidigare chefsroll med personalansvar är starkt meriterande. Kunskaper om licenshantering är meriterande.

Känner du igen dig i beskrivningen enligt ovan och dessutom är analytisk, strukturerad och kommunikativ tveka då inte att söka tjänsten!

Vi erbjuder dig
Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och krävande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Det är lika lätt att få ansvar som att ge - oavsett om du vill göra en ledarskapsresa eller bli specialist. Karriärvägarna är många. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

Så ansöker du
Bifoga ditt CV i ansökan, dock undanber vi oss ett personligt brev. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta HR-partner Viktoria Berg på viktoria.berg@svevia.se alt 070-5347034.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svevia är företaget som valt en egen väg. Vi är fokuserade på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur.

Våra 1800 medarbetare finns på över 100 platser i hela Sverige och vi omsätter 7,6 miljarder. Sedan 2011 finns Svevia även i Norge. Vi är alltid på väg mot framtidens sätt att bygga och sköta om broar, flygplatser, hamnar, järnvägar, parker, vägar och annan infrastruktur. Men vi är också på väg här och nu, dygnet runt, från norr till söder och från väst till öst, för att sopa, ploga och sköta om vägar, gator, parker och torg. Vill du följa med oss på resan kliver du enklast in på svevia.se.