Speciallärare till S:t Martins gymnasium

Speciallärare till S:t Martins gymnasium

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på S:t Martins gymnasium har vi cirka 350 elever fördelade på nio program. Förutom hantverksprogrammet med inriktning frisör finns även finsnickeri, stylist, textil och design. Vi har också bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri, transport- och fordonsprogrammet med inriktning personbil och sex introduktionsprogram. Skolan har nära samarbete med respektive programs branscher.

Som specialpedagog/speciallärare är du är en del av skolans elevhälsoteam, som i dagsläget består av kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, kurator samt skolledning som förväntas driva det förebyggande och främjande arbetet på skolan. Vi arbetar tätt tillsammans inom teamet och ut mot arbetslagen. Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för att alla elever ska lyckas och vi har alltid elevens bästa i fokus.

I dina arbetsuppgifter ingår ett övergripande ansvar att utveckla det specialpedagogiska arbetet på skolan genom att ta del av den senaste forskningen samt komma med nya förslag och idéer för att lyfta spec-organisationen. Du stöttar och vidareutbildar personalen inom olika specialpedagogiska frågor, extra anpassningar och särskilt stöd.

I tjänsten ingår undervisning, att handleda och stödja elever med olika pedagogiska utmaningar både på individ och gruppnivå, samt tid för att stötta lärarna och samordna den specialpedagogiska verksamheten på skolan.

Vi vill att du med ditt lösningsfokuserade förhållningssätt har en positiv inställning och ser det som ditt ansvar att skapa goda och hållbara relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har erfarenhet av arbete gällande elever med dyslexi samt olika neuropsykiatriska funktionsvariationer, så som autism, adhd samt språkstörning och vet hur man på bästa sätt npf-anpassar undervisningen. Du är kunnig i olika kartläggningsmaterial och fungerande metoder gällande analys av elevernas behov. Med ett inkluderande arbetssätt och en förmåga att se elevernas olika behov och individuella förutsättningar maximeras möjligheterna för att alla ska känna arbetsglädje och hopp om framtiden. Som person är du en god förebild som gillar struktur, är full av idéer och ser varje interaktion med eleverna som en möjlighet. Du är en bra ledare, har god samarbetsförmåga och ser till helheten för hela verksamheten och för varje elev.

Vi vill att du har lärarlegitimation och är behörig specialpedagog/speciallärare för specialundervisning för elever på gymnasium. Du är van att använda digitala verktyg så som Google drive och Google classroom.

Befattningen är en tillsvidareanställning på deltid (50 %). Tillträde terminsstart vårterminen 2020 eller tidigare. Ansök senast den 25 oktober 2019. Vi genomför intervjuer löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.