Redovisningsekonom sökes omgående till Skånska Byggvaror!

Redovisningsekonom sökes omgående till Skånska Byggvaror!

Är du en strukturerad, noggrann samt initiativrik person med erfarenhet inom redovisning? Trivs du i en bred arbetsroll med mycket ansvar? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Skånska Byggvaror är ett av Sveriges mest expansiva och framgångsrika distanshandelsföretag inom byggvaror och ser det som en självklarhet att driva utvecklingen för deras produkter i Norden för att möta kundernas behov. Idag är de ca 150 medarbetare i Sverige och Norge med kontor lokaliserat i Solna och Ängelholm samt egen produktionsenhet i Bjuv. Vidare har de nio butiker från Malmö i söder till Falun i norr. Företaget ingår i Byggmax Group AB.

Just nu söker vi en Redovisningsekonom till Skånska Byggvaror med kontor i Solna. I rollen kommer du att arbeta med hela ekonomiflödet nära företagets redovisningsansvarig. Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av löpande bokföring, konteringar, bokslutsavstämningar samt hantering av kund- och leverantörsreskontra. En stor del av arbetet är av administrativ karaktär men du kommer även vara behjälplig vid frågor såväl inom företaget som från kunder och leverantörer. Tjänsten innefattar bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Hantering av fakturering och bokföring rörande kundordrar
  • Inläsning inbetalningsfiler samt bokföring av inbetalningar/återbetalningar
  • Frågor rörande krav och påminnelser samt inkassoärenden
  • Betalning och bokföring av leverantörsfakturor
  • Matchning av varufakturor mot inköpsordar
  • Upplägg periodiseringar/fasta verifikat i affärssystemet
  • Avstämningar av relevanta huvudbokskonton vid månadsbokslut
  • Avtalshantering, registerunderhåll och arkivering
Uppdraget förväntas starta omgående och man kommer att till en början bli anställd av oss på StudentConsulting och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget är på heltid och arbetstiderna är förlagda måndag-fredag, 08.00-17.00. För rätt person finns det goda chanser till en intern anställning hos Skånska Byggvaror.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för rollen krävs det att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i cirka 3-5 års tid. Vi ser att du har tidigare vana av ekonomisystem och det är meriterande om du har arbetat inom affärssystemet Jeeves samt leverantörsfakturasystemet MediusFlow. Som person ser vi att du är prestigelös, flexibel samt handlingskraftig i ditt arbetssätt. Vidare trivs du med att hantera daglig kontakt med kunder samt leverantörer. Utöver löpande uppgifter inom ekonomi kommer du att tillsammans med övriga kollegor arbeta proaktivt med att utveckla och förbättra rutiner och processer i ekonomigruppen vilket ställer krav på ett starkt initiativtagande. Tjänsten kräver att du talar och skriver flytande svenska och har grundläggande kunskaper inom engelska. Stämmer tjänsten in på din profil? Ansök redan idag!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se