Marketing Manager

Marketing Manager

Story House Egmont söker Marketing Manager till kontoret i Stockholm
Story House Egmont (tidigare Egmont Publishing) är ett av Sveriges ledande medieföretag. Vi är passionerade historieberättare som utvecklar innehåll för både tryckta medier och digitala plattformar och vi är snabbt växande inom e-handel och digital marknadsföring.

Vi söker nu dig som vill vara en aktiv del av marknadsavdelningens arbete med att driva och utveckla såväl prenumerations- som lösnummeraffären inom vårt affärsområde för veckotidningar och månadsmagasin. Bland alla våra titlar hittar du bland annat Hemmets Journal, Café, Vagabond, Hus & Hem, Icakuriren, Åka Skidor, Auto Motor & Sport och Hälsa.

Tjänsten är en av tre parallella roller på marknadsavdelningen som alla har ansvar för varsin produktportfölj. På avdelningen finns även en marknadskoordinator som stöttar arbetet med administration och produktion av marknadsmaterial. Du rapporterar till Head of Marketing.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår såväl strategiskt som operativt marknadsföringsarbete samt budgetansvar för en portfölj bestående av ett flertal av förlagets titlar; de flesta i printform men det förekommer även helt digitala produkter. Du planerar, utför och följer upp marknadsföringskampanjer för produkterna i din portfölj och strävar alltid efter att förbättra dina resultat. Arbetet med prenumerations-upplagorna står för den största delen av arbetet, men du ansvarar även för lösnummerförsäljningen. I arbetet som Marketing Manager ingår även att driva avdelningsövergripande projekt och kampanjer.

Din profil
Som person är du ansvarstagande, social, driven och kommunikativ. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt med produkterna i din portfölj men ska trivas att vara en del av ett team eftersom ett gott samarbete med övriga på avdelningen och andra partners både inom och utanför förlaget, är en viktig del av arbetet. Vi verkar i en bransch som ständigt utvecklas och söker en person som kommer in med positiv energi och som med öppna sinnen kan hantera en föränderlig marknad och vardag.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning inom marknadsföring/ekonomi
  • God kommunikatör med förmåga att skapa goda relationer
  • Känsla för en god affär
  • Både en analytisk samt kreativ förmåga
Du har minst 2 års erfarenhet som marknadsförare av konsumentprodukter. Erfarenhet av arbete med prenumerations-eller abonnemangsprodukter är mycket meriterande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande tjänst i ett modernt mediahus. Vi har engagerade och kompetenta kollegor med ett stort spann i ålder, intressen och erfarenheter. Vi bjuder in till inspirerande seminarier och sociala tillställningar, vi månar om hälsa och friskvård och erbjuder ett flertal attraktiva personalförmåner.

I dagsläget sitter vi vid Solna station men under hösten 2022 flyttar vi till nya härliga lokaler på Östermalm.

Vi är mycket stolta över att arbeta för en stiftelse, en del av Egmonts överskott går till att hjälpa utsatta barn. 2021 valde Egmont att i Sverige stötta BRIS.

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar tjänsten den 8 augusti, men detta kan diskuteras. Urvalet sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan!

Besök gärna storyhouseegmont.se för mer information.

Om du har frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta: Head of Marketing, Anna Bergelin 0761-955558 eller anna.bergelin@egmont.se.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Försäljning, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

About Story House Egmont

Story House Egmont är ett av Nordens ledande och mest traditionsrika medieföretag. Vi är passionerade historieberättare och står bakom några av landets populäraste varumärken. Inom våra tre huvudområden - Media, E-commerce och Agencies - utvecklar vi engagerande innehåll, högkvalitativa produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Vår ägare är den nordiska mediekoncernen Egmont tillsammans med Nordisk Film, TV 2 i Norge och det danska bokförlaget Lindhardt og Ringhof. Egmont är en stiftelse som varje år delar ut en stor del av sitt överskott för att stötta utsatta barn och ungdomar.

We bring stories to life.